Weet je wat beter voelt dan ‘dun’ zijn?

Weet je wat beter voelt, dan het nastreven van een lichaam waar je van droomt?Het leven van het leven van je dromen. Weet je wat een meer voldaan gevoel geeft? Het nastreven van geluk, niet het korte termijn gevoel wat gewicht verliezen geeft.

Dunner worden, en gewicht verliezen, geeft een ervaring van een kleiner bestaan. Dat is alles. Door een dieet cultuur, en een verstoord beeld zal je horen dat:
Dunner = gelukkiger!
Dunner = gezonder!
Dunner is = eindelijk je beste leven kunnen leven!
Wat een grap is dat..Wanneer dunner betekent: het onderdrukken van iemands natuurlijke/gezonde gewicht is dit eigenlijk het meest ongezonde en ongelukkige wat iemand kan doen. Een letterlijke hel. Het nastreven van dunner worden, het nastreven van sociaal geaccepteerde schoonheidsnormen waardoor iemand zijn/haar natuurlijk gewicht zou meoten onderdrukken is een recept voor hel – een recept voor een verstoorde relatie tot voeding/lichaam/jezelf..

Je kunt je lichaamsbeeld niet accepteren zodra je je lichaam gaat veranderen- en een mechanisme aanleert waardoor je vecht de biologische processen v/h lichaam. Want door een gewicht te behouden, wat niet past bij het lichaam, zou je wel een verstoring moeten ontwikkelen. En om een eetstoornis te behouden (het dunnere ideaal) geloof je dat het nooit goed genoeg is.

Onze waarde als mens, en onze ervaring van geluk en liefde, zijn niet gebaseerd op hoe onze lichamen eruit zien. Dunner zijn, maakt je niet gelukkiger en/of gezonder. Diëten promoten wel dat, zodra je afvalt, je leven eindelijk fantastisch is. Dat je dan eindelijk kunt doen wat je wil, gelukkig kunt zijn met jezelf – maar dit creëert obsessie. Dit zorgt ervoor dat we geluk uit blijven stellen. Dit zorgt ervoor dat we geloven dat we in de kern niet goed genoeg zijn, terwijl wij dit ALTIJD zijn.

Een lange tijd ben ik in gevecht geweest met mezelf. Met mijn lichaam. In mijn hoofd. Omdat ik streefde naar mooi zijn, naar dunner willen zijn. Streefde naar erkenning. En ik was verre van gelukkig. Het ‘controleren’ van mijn lichaam was een gebrek aan zelfwaarde.

Sta op en zeg tegen jezelf: dunner zijn, maakt mij NIET meer waard als mens. Maakt mij NIET gelukkiger

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.