Wat is een eetbui?

Ik denk dat wel allemaal wel weten dat een eetbui vaak betekent: ongecontroleerd veel vreten.
Maar wist je dat er nog veel meer eigenschappen zijn van eetbuien, eigenschappen waar we het niet vaak over hebben.
Hier vind je een aantal eigenschappen welke ik belangrijk vind om te delen: – Snel eten: tijdens een eetbui proberen we zoveel mogelijk eten naar binnen te werken in een zo kort mogelijke periode. Een reden hiervan is, is dat we in een ‘waas’ komen en we geen idee hebben wat we eigenlijk doen (dit maakt het verslavend).
– Eten ook al heb je geen honger: veel voorkomend is het eten, niet omdat je honger hebt maar om gevoelens/emoties niet te hoeven voelen. Om even ‘stilheid’ en ‘rust’ te creëren van onze gedachten.
– Extreme oververzadigdheid: bij een eetbui kun je 2-3 keer de hoeveelheid van een reguliere dag naar binnen werken. Dit resulteert erin dat er zo een vol gevoel kan worden ervaren wat ervoor zorgt dat je je ziek voelt – zelfs de dag na een eetbui kun je je ziek voelen.
– Stiekem eten: bijna alle eetbuien gebeuren zodra iemand alleen is. Het eten verstoppen voor een latere eetbui, het stiekem meenemen naar een plek in huis waar iemand anders komt of het naar de supermarkt gaan en buiten snel alles opeten voordat je naar huis gaat. De schaamte rondom eetbuien is groot waardoor sociale isolatie op de loer ligt.
– Nasleep: eetbuien zijn niet leuk. Voelen niet fijn. Misschien daarvoor en tijdens wel, maar het eten wordt niet geregistreerd – we voelen ons eenzaam, gefrustreerd, angstig, moe, verdrietig.

Dit is waarom ik mijn overwin eetbui masterclass heb gemaakt – om jou in te laten zien dat je niet alleen bent én dat jij dit niet meer hoeft vast te houden. Jij kunt dit overwinnen.
Ik wil graag duidelijkheid creëren over eetbuien, en de schaamte doen laten verminderen. Je hoeft je niet te schamen. En nogmaals: je ben niet alleen.
Morgen (11 mei) komt de masterclass online. We doen dit samen! ✨

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.