VRIJHEID.

Vrijheid. Een woord wat ik veel gebruik in mijn taal. Ik spreek graag over de vrijheid die ik voelde toen ik loskwam van mijn eetstoornis. De vrijheid in mijn lijf zodra ik het ging accepteren. De vrijheid zodra ik in mezelf ging geloven en daaruit ging handelen. De vrijheid om te zijn. Te zijn wie ik wilde zijn. Te zijn wie ik ben.

Maar de algemene vrijheid die wij als mens in Nederland kennen. Om te doen wat wij willen. Te gaan en te staan waar wij willen staan. De vrijheid die wij als zo vanzelfsprekend ervaren – maar niet zo vanzelfsprekend is. Die vrijheid is ontzettend waardevol. Een vrijheid die wij maar al te vaak vergeten te waarderen. Want in een maatschappij waarin wat wij hebben vaak niet als genoeg word ervaren. Een maatschappij waarin we vaak meer willen, word er in mijn ogen te weinig stil gestaan bij wat wij WEL hebben. We mogen dankbaar zijn voor de vrijheid die wij ervaren hier in Nederland. We mogen dankbaar zijn voor het feit dat wij over straat wandelen, dat wij uit kunnen gaan, dat wij hier in Nederland mogen zijn. Dat wij mogen zijn wie wij kunnen zijn.
Hoewel ik ook geloof dat hier in Nederland ook pijn en verdriet is — dit maak ik dagelijks mee in mijn coaching en zie ik ook genoeg voorbij komen – vind ik dat we niet mogen vergeten wat wij WEL hebben en dit mogen eren. Dat wij daar dankbaar voor mogen zijn. Want vanuit die dankbaarheid. Dat positieve gevoel wat wij hierdoor creëren. Vanuit liefde en zorgzaamheid voor elkaar kunnen we nog meer vrijheid creëren. Voor IEDEREEN. Sta vandaag iets bewuster stil bij wat jij wel hebt. Wie jij wel mag zijn. En hoe wij dit kunnen creëren voor eenieder in dit land.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.