Verleden loslaten.

Het bijzondere is dat jij jezelf toestemming mag geven om een gebeurtenis van het verleden los te laten. een gebeurtenis die  jou verdriet, pijn, boosheid geeft tot de dag van vandaag – en je bewust mag worden van het feit dat het is gebeurd. Het is geweest. Dat mensen van je verleden soms dingen zeggen zonder dat jij hier naar hoeft te leven. Dat het niet JOUW leefregels moeten worden. Dingen gebeuren en jij bent fucking sterk. Jij MAG loslaten. Een plekje geven in jou.

Het meest waardevolle wat jij voor jezelf kunt doen is je verleden en de hierdoor gecreëerde angsten, verdriet, boosheid of zelfs een slachtofferrol, los te laten.

Leven in het verleden is zonde van je tijd. Want het is geweest. Je kunt het niet meer veranderen. Angst dat dingen weer zo gaan gebeuren als dat ze vroeger/een tijd geleden zijn gebeurd – is angst die niet gegrond is. Met de ervaring die je hebt uit het verleden hoef je dingen niet weer zo te laten gebeuren. Laat het leermomenten zijn.
Juist als je ergens angst voor hebt ben je krampachtig. Wil je controle houden. Gebeurd er juist waar je bang voor bent. Law of attraction, noemen we dat ook wel.

Dus hoe meer jij gaat leren loslaten en het verleden een plekje geeft. Hoe meer jij in het NU gaat leven. Hoe meer jij gaat werken aan je toekomst. Hoe beter jij ook om leert gaan met wat er is gebeurd – dat het mag zijn. Dat het jou heeft gevormd tot een enorm sterk persoon die heeft geleerd van het verleden maar zich er niet meer door laat kisten.

Hoe kun je het dan echt loslaten? Praat erover. Neem afstand van de hele situatie en wees eerlijk. Zit je vast in een slachtoffer rol? Laat je je leiden door je verleden? Is het nodig om jezelf hierin te verliezen? Om het NU hier invloed op te laten uitvoeren?

Jij bent niet je verleden. Jij bent niet die gebeurtenis. Dat trauma. Of die nare ervaring. Jij bent meer dan dat. Een mens. Wat het waard is om te leven. Om hier te zijn om te doen waar JIJ gelukkig van word. Bedenk dit continu weer.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Wauw lieve Lianne. Dit berichtje komt zo ontzettend goed van pas, en het lijkt alsof je mijn angsten van vandaag kent en beschrijft. Ik leef heel erg vanuit de angst van mijn verleden. Ik durf het niet los te laten, ik ben wel heel erg bezig om het langzaam los te laten, maar ik ben zo bang. Dit berichtje raakt me echt heel erg en het helpt me om het te blijven proberen. Loslaten wat en hoe ik er vroeger uitzag.. Dat moet ik proberen en leren en vertrouwen dat, dat is geweest. Zo mooi hoe je zegt `je bent niet je verleden`. Dank Lianne, dit geeft me kracht en hoop! x Dianne