Vergeet je vandaag niet genoeg en goed te eten?

Lichamen zijn zo sterk en mooi gebouwd. Want ook al heb je de afgelopen dagen anders gegeten, of heb je een meer vol gevoel gehad – je hebt vandaag gewoon weer eten nodig.

Mocht iemand een opmerking hebben gemaakt de afgelopen dagen over de relatie tot voeding, lichaamsbeeld of überhaupt iets wat jouw herstel in de weg ging zitten, spijt het mij. Jouw gevoelens en emoties mogen er zijn en misschien is het een goed moment om even in te checken met jezelf en even een selfcare dagje in te plannen en even heel lief voor jezelf te zijn.

Mocht je het gevoel hebben dat je de afgelopen dagen de controle verloor, of dat je te veel hebt gehad en je het gevoel hebt dat je vandaag restrictie op zou moeten leggen daag ik je uit om even een moment van rust te pakken. Want, je hebt jezelf de toestemming gegeven om te eten: YES. En misschien heb je anders of meer gegeten dan wat je normaal zou doen, maar dit gevoel zal ook weer weg gaan. Het is oke. Misschien heb je jezelf zo’n lange tijd restrictie opgelegd, dat anders eten het gevoel geeft dat je juist meer wil zodra je jezelf de toestemming geeft om het te eten – dit is een normaal. Hoe meer toestemming je geeft, hoe meer deze voedingsmiddelen heel normaal worden en zal je minder de drang hebben om het allemaal op te eten en er ‘alles uit te halen’ – want je mag altijd meer van deze eten..vandaag dus ook. Dus uitdaging na uitdaging. Omarming na omarming – laat je brein maar zien dat de angst voor eten of bepaalde voedingsmiddelen niet nodig is.

Mocht je een foto van jezelf hebben gezien, en je je onzeker voelen over je lichaam – voel dit maar. Voel je lichaam. De maatschappij heeft ons doen laten geloven dat we minder zouden moeten zijn, dat we ons lichaam zouden moeten veranderen alleen maar om in het plaatje te passen. Onze maatschappij en (dieet) cultuur is het probleem, niet je lichaam.

Ik zie je. Je bent niet alleen. Voor iedereen die dit leest en in gevecht is geweest de afgelopen dagen – ik ben trots op je. En mocht je je druk maken over oud & nieuw. Lees dit door. Blijf jezelf omringen met positieve en liefdevolle mensen en berichten. You got this.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.