De Methode

Transformative Trauma Healing is een methode die ik heb gecreëerd nadat ik jarenlang mezelf heb onderwezen in trauma heling, zenuwstelsel heling en hoe je weerbaarheid kunt creëren om los te komen van trauma en de invloed die het heeft op je dagelijks leven.

In de Transformative Trauma Healing methode gaan we terug naar de kern van jouw als mens. Dit betekent dat wij teruggaan naar jouw heelheid. Want 1 ding is zeker; jij bent heel en altijd al heel geweest. Er is niks met jou, je bent niet gebroken, je werkt precies zoals je hoort te werken en jouw lichaam doet er alles aan om jou in leven te houden. Maar nu is het tijd om te leven in plaats van te overleven.

Trauma is een welbekend en misschien wel een spannend woord. Maar wat betekent het eigenlijk?

Heb je je ooit afgevraagd waarom je lichaam soms op bepaalde gebeurtenissen, omgevingen of mensen reageert? Misschien merk je dat je blokkeert in relaties, verbindingen, het uitvinden van wat jij wilt (werk, toekomst) of het doorgaan met wat je nu doet. Of dat trauma nog invloed kan hebben op je dagelijks leven? Misschien wel op de achtergrond, maar je toch tegenhoudt om volledig het leven te leven wat JIJ wilt leven?

Het antwoord ligt in hoe je lichaam reageert op stress.

Met trauma doelen we op hetgeen wat zit opgeslagen in je lichaam. De overweldiging van jouw zenuwstelsel als reactie op een overweldigende gebeurtenis, een situatie die stress gaf of een moment dat jij als kind niet hebt verkregen wat je nodig had. Zodra we dit ervaren, reageert je lichaam door adrenaline en cortisol vrij te laten.

Deze hormonen bereiden ons voor om te vechten, te vluchten, te bevriezen. Op korte termijn kan dit heel nuttig zijn, maar wanneer trauma niet wordt geheeld en we niet gelijk ontladen zullen deze stresshormonen ingesloten blijven in je lichaam. En leiden tot fysieke symptomen als chronische pijn, oververmoeidheid, ziekten, burn-out, depressies, moeite met relaties – you name it.

Trauma wordt niet opgeslagen in je brein, maar in je lichaam.

Trauma, in wat voor vorm dan ook, wordt opgeslagen in ons lichaam. Dit is waarom de Transformative Trauma Healing methode zich richt op het lichaam in combinatie met het brein en hoe deze samen kunnen leren werken in heling.

MIND

Mentale blokkades verwijderen, gedachtenpatronen ombuigen, leren omgaan met overweldigende gedachten en terugkomen bij je innerlijke wijsheid. We gaan thuiskomen in onszelf.

BODY

In balans komen, het helen van je zenuwstelsel, het loslaten van (oude) emoties, het oplossen van innerlijke blokkades en fysieke klachten verminderen/verwijderen. Soms ervaren we mentaal geen blokkades maar wel fysiek zoals buikpijnen, vage klachten als vermoeidheid of rugpijn wat niet weggaat en zit hier emotionele pijn onder.  We gaan thuiskomen in ons lichaam en een weerbaar zenuwstelsel creëren.

SOUL

Jij bent heel en altijd heel geweest. Er is niks mis met jou en jouw ziel is altijd genoeg. Zodra jij verbindt met jezelf en jouw ziel, waarin jouw authentieke ‘ik’ huist, zal je stappen zetten waar je nu alleen nog maar van kan dromen.

The Healing Fundamentals

Stap in jouw helingreis met deze 4 fundamentele waarden van trauma heling. In deze laagdrempelige cursus kun jij meer leren over hoe trauma is opgeslagen in jouw lichaam, hoe je kunt navigeren in relaties en kun je jezelf ontmoeten vanuit compassie.

Lichaamswerk: Somatic Experiencing

Breathwork

Meditatie

Trauma Informed therapie

IFS (inner family systems/parts work)

Somatic Attachment

Een wetenschappelijke benadering gecombineerd met spirituele wijsheid

Lianne houdt altijd de nieuwste onderzoeken in de gaten en laat zichzelf op jaarlijkse basis bijscholen zodat ze haar cliënten kan helpen op de nieuwste manieren. Daarnaast combineert ze dit met spirituele wijsheden en brengt ze lichaamswerk, meditatie en ademhaling werk mee in alle sessies icm praten en begrijpen. Ze is getraind in de poly vagaal theorie en neemt een trauma informed benadering mee in combinatie met de spirituele lessen.