Stop met vegan of vegetarisch eten alleen maar omdat je wil afvallen

Just saying..

Ik heb niets tegen plantaardig eten, maar weet wel dat ik het ooit ben gaan doen om af te vallen of om mijn lichaam te veranderen – en dan wordt het destructief en gaat het niet meer om het stukje goed doen voor de aarde, maar wordt dit als excuus gebruikt om controle te kunnen behouden op eten en om af te vallen.

Voor iedereen in herstel raad ik altijd aan om alles te eten en geen restricties op te leggen – dus ook niet vegan of vegetarisch mits je dit van huis uit gewend bent. Dit om je angsten rondom álle voedingsmiddelen te overwinnen.

En daarbij, je bent niet vegan of vegetarisch. Het enige wat je zeker weet wat je bent is mens. Je eet op deze manier, je leeft op deze manier maar je bent het niet.

Net zo dat je niet je gedachten en gevoelens bent, ben je niet vegan. Je hoeft je niet te identificeren met een bepaalde manier van eten, want dit kan zich uiten in obsessie en angst om dit te verliezen. Er kan angst omhoog komen om buiten het patroon te gaan, wat ervoor zorgt dat je jezelf kan verliezen in de controle.

Wees alsjeblieft eerlijk naar jezelf en blijf luisteren naar je lichaam. Het weet heel goed wat het nodig heeft en waar het behoefte aan heeft. 🤍

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.