Sta jij open voor liefde voor iemand anders als je verkondigd dat het bij jezelf begint?

‘Je zegt dat het belangrijk is dat je liefde geeft aan jezelf. En dat de liefde van anderen helemaal niets uit maakt en je dit niet nodig hebt? Maar wil je dan altijd alleen blijven? Sta je dan wel open voor liefde van iemand anders?’

Ik kreeg dit berichtje een paar dagen geleden. Ontzettend goede vragen. Ik begrijp dat, als je mijn laatste post leest, dit kan denken. dat ik content ben in mijn eentje en geen liefde,zorg, geborgenheid bij iemand anders zoek/van iemand nodig heb. Nee, ik ben er niet van afhankelijk. Maar dat wil niet zeggen dat ik het niet wil. Niet naar verlang. Niet ontzettend fijn vind. Want ik verlang wel naar die liefde van mensen om mij heen. Het enige wat ik mee wil geven is dat afhankelijk zijn van de liefde en acceptatie van je omgeving je nooit echt gelukkig kan maken in mijn ogen. Ik zie alle vrienden die ik heb als een enorme toevoeging van mijn leven. En ja, wetende dat zij er altijd voor mij zijn geeft rust. Net zoals dat ik weet hoe sterk ik ben. Dat ik op mijzelf kan bouwen en vertrouwen. Dat wat er ook gebeurd IK alles aankan wat er op mijn pad komt. Met in mijn achterhoofd dat ik het niet alleen hoef te doen. De mensen om mij heen die mij steunen en er voor mij zijn en ik voor hen, geven mij nog meer kracht. Inzichten. Geluk. Wetende dat ik er niet alleen voor sta.

Ook ik heb moeite met mijzelf helemaal laten zien omdat ik een lange tijd alles alleen heb gedaan. Dat is mijn valkuil. Alles alleen willen ‘fixen’ als het ware. Dus open staan voor liefde van iemand anders vind ik moeilijk. Maar hoe dichter ik bij mijzelf kom. Hoe meer ik die muur afbrokkel. Hoe meer ik van mijzelf ben gaan houden. Hoe gemakkelijker dat ook gaat. Want het word dan steeds minder eng – ik weet dat zodra iemand mij verlaat – ook al heb ik die muur afgebrokkeld, ik altijd op mijzelf kan bouwen en een enorme veerkracht in mij heb die mij weer terugbrengt naar mijzelf.

Want ik ben genoeg, meer dan genoeg. Net zoals jij dit bent. Herhaal dit elke dag voor jezelf. Geloof het. Leef hiernaar.Het begint bij jou.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.