Spiegelbeeld

Hoe zou het voelen dat, zodra je in de spiegel kijkt, je glimlacht en gelooft: ‘Wauw, ik zie er goed uit. Ik ben mooi en goed genoeg. Ik houd van mezelf.’ Zo vaak hoor ik vrouwen zichzelf afwijzen. ‘Hoe kan ik van dit vetje hier afkomen?’ Of ‘Ja ik vind het niet mooi wat ik in de spiegel zie, maar heeft niet iedereen dat?’ ‘Wil iedereen niet dingen veranderen aan zijn/haar lichaam?’. Hoe kan het dat het bijna sociaal geaccepteerd wordt als je jezelf afwijst. Je iets wil veranderen aan je lichaam? Dat het als heel normaal wordt gezien dat je jezelf niet mooi of goed genoeg vindt?

Zoveel vrouwen om mij heen die kleding kopen omdat het afkleedt. Vrouwen die streng zijn voor zichzelf en soms liever de spiegel vermijden omdat ze het niet mooi vinden wat ze zien.
Hoe zou het voelen? Om jezelf prachtig te vinden?

Bevrijdend.
Ik geloof dat dit voor iedereen mogelijk is. Ook voor jou. Dat je jezelf niet hoeft af te wijzen. Lelijk te vinden. Met afschuw naar jezelf in de spiegel te kijken.

Oefen het maar eens. Word bewust van wat jij tegen jezelf zegt als je in de spiegel kijkt. Is het negatief? Afwijzend? Wat voor invloed heeft dit op jou?

Wat zou jij willen zeggen tegen jezelf?
En is het echt waar dat je niet mooi bent? Waar is dit op gebaseerd? Of is het een automatisme, geprogrammeerd door verleden of iets wat jij hebt overgenomen ooit? Het continue vergelijken met anderen ipv het richten op wat voor JOUW lichaam goed is? Pak de uitdaging aan om elke dag iets liefs tegen jezelf in de spiegel te zeggen. 1 klein woordje of zinnetje heeft zo’n grote invloed op hoe jouw dag loopt. Geloof mij! ✨

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.