Soms houden we ons vast aan mensen.

Soms houden we ons vast aan mensen. We houden ons vast aan hen omdat we bang zijn dat zodra wij hen loslaten het ons nog meer pijn zou gaan doen. Soms laten we ons pijn doen door de mensen die ons eigenlijk breken, omdat we ons completer en geliefder voelen door hen. Maar op de lange termijn een constante factor van onzekerheid en angst vormen. We houden vast aan het donkere. Alleen maar omdat het licht ons bang maakt.
Soms houden we vast aan de negatieve manier van denken van anderen, alleen omdat we bang zijn dat wanneer wij kiezen voor onszelf. Wanneer wij kiezen voor een positieve kijk op het leven we ons vaak kwetsbaar voelen. Breekbaar.
Kwetsbaarheid is voor velen breekbaarheid. Angst dat zodra ik mij kwetsbaar opstel, ik pijn word gedaan – ik ga voelen zodra ik kwetsbaar ben. Wat er gebeurd is dat er een muurtje op wordt gezet. Een muurtje van hardheid en bescherming, waar gevoel geen plek heeft.

En dan loopt je letterlijk tegen die muur op. Jij zelf, maar ook je omgeving.
Kwetsbaarheid is het begin van ontwikkeling. Van een nieuw begin. Van een echte verbinding met geliefden.
Kwetsbaarheid is kracht.
De enige manier is, in mijn ogen, om los te breken. Om los te breken van die persoon of die personen die jou op de lange termijn niet dienen. Waarbij jij op de lange termijn jezelf niet kan ontwikkelen tot een gelukkig, vrij en liefdevol persoon. Om te groeien en te bloeien. Je eigen tuin van geluk te onderhouden.
Soms moet je het onkruid wieden zodat je kunt zien hoe groot de tuin eindelijk is. Alles overhoop schoffelen – alle shit en trauma’s van het verleden naar boven halen en eruit trekken. Zodat je de tuin kunt ontwikkelen tot een paradijs. ✨

Ik zou vroeger nooit deze foto’s hebben gepost. Zou mijn lichaam hier niet goed genoeg vinden. Niet mooi genoeg. Mijn buik niet plat genoeg. Grappig hoe dit kan veranderen – hoe ik kan accepteren en omarmen wat mijn lijf doet. Hoe het eruit ziet. Van walgen van mijn buik naar de overtuiging dat mijn buik prachtig is. Wil jij dit ook? Check het online programma: ‘Ontwikkel zelfacceptatie en een liefdevol lichaamsbeeld’ of ‘Een nieuw begin 2.0’ op mijn website. 🤍

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.