Restrictie lijdt vaak tot eetbuien.

Restrictie van eten lijdt vaak tot eetbuien. Waar mijn eetstoornis begon met complete restrictie voor een lange periode (anorexia), ging het verder naar compensatie met sporten en laxeren (boulimia) en daarna door naar extreme eetbuien met compensatie door veel te sporten en de volgende dag minder te eten. Ik weet hoe moeilijk het herstellen kan zijn – van welke eetstoornis, obsessie of eetprobleem (wat het ook maar is of hoe je het ook maar wilt noemen). —

Ik begrijp je. Ik zie je. Ik weet hoe het is om van hokje naar hokje te worden geschoven. Van hokje naar hokje terwijl gezien en gehoord worden het enige is wat jij verlangt. Liefde. Geborgenheid. En het zoeken naar de kern van de controle, obsessie en angst. Om weer een balans te leren creëren in je eet -en bewegingspatroon. —

Vrijheid te voelen in je lijf. Te focussen op wat het leven je kan brengen in de zin van liefde en geluk, i.p.v. gewicht en uiterlijk. Dat is waar dit omgaat. Mijn werk. Deze hele pagina. Mijn online cursus die bijna online komt. Ik zat gisteravond van dit heerlijke diner te genieten met 1 van mijn beste vriendinnen. Zonder te kijken naar wat erin zou zitten. Zonder angst. Zonder compensatie drang. En dat kun jij ook. De complete vrijheid voelen in je lijf, eten en gewicht. Wij kunnen dit bereiken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.