Ik leef een krachtig leven vol van geluk, veiligheid en zelfliefde na het overleven van seksueel misbruik en geweld.

Maar zo is het niet altijd geweest.

Toen ik startte met het helen van het trauma wat seksueel misbruik en geweld mij gaf liep ik vast in een eetstoornis, depresiviteit en bleef ik mij vasthouden aan destructieve patronen welke ik zo wanhopig graag in het verleden wilde laten. Zonder te begrijpen wat mijn mogelijkheid was om te helen en mijn eigenwaarde te voelen, verdronk ik in schaamte waarbij ik bleef geloven en herhalen in mezelf: ‘Ik ben niet goed genoeg’.

Alles wat ik voor een lange tijd wilde was dat de pijn weg zou gaan op wat voor manier dan ook. Zonder ondersteuning bleef ik zoeken naar ontlading door veel te drinken, door controle te houden op mijn eetgedrag, toxische relaties en verbindingen aan te gaan en behandelde ik mijn lichaam respectloos. Ik haatte het immens.

Ik deed alles voor iedereen, stond altijd klaar voor anderen maar zelf vroeg ik nooit om hulp. Na jaren gestruggelt te hebben met depressie, anxiety, fysieke pijn en een grote hoeveelheid aan complex ptss symptomen was ik er eindelijk klaar mee.

Het was genoeg geweest.

Want ik wist diep van binnen dat ik iets te geven had.

Ik startte met het thuiskomen in mezelf.
Ik stopte met mezelf zien als verpest en besmeurd.
Ik startte met het zien hoeveel kracht ik in mij heb als overlever.
Ik stopte met forceren en het over mijn eigen grenzen heen gaan.
Ik startte met het omarmen van MIJN waarheid.

En ik wil jou helpen om hetzelfde te doen.

Ik startte met dit werk in 2013 toen ik in therapie ging voor een eetstoornis en een depressie en ik daarna serieus aan de slag ging met het helen van complexe ptss. Sindsdien heb ik mijn leven toegewijd aan het stoppen met mezelf te zien uit een oogpunt van besmeurdheid en schaamte en startte ik met het geloven in mezelf en ging ik in zien dat ik de mogelijkheid heb om een leven vol geluk en verbinding te creëren door uit mijn innerlijke kracht te leven.

In deze weg heb ik een ontzettend grote reeks aan verschillende heling technieken geleerd welke de kloof tussen neurowetenschappen en intuïtief weten en vertrouwen tot elkaar brengt. Ik ben een grote fan (en nerd) als het gaat om de polyvagaal theorie, somatisch werk, mindfullness, emotiewerk, familie systemen, innerlijk kind werk, IFSS (inner family systems), EMDR en radical acceptence.

In 2016 studeerde ik af als NLP coach en ervaringsdeskundige coach, in 2017 studeerde ik af als psycholoog van eten en in 2019 studeerde ik af als trauma informed coach en daarna ben ik doorgegaan in NARM therapie voor complex trauma. In 2022 studeerde ik af als H-EMDR therapeut en, in juli 2023 ben ik afgestudeerd in Somatic Attachment Therapie en in augustus 2023 als Somatisch Therapeut.

Daarnaast heb ik verschillende cursussen gevolgd in familiesystemen, ontwikkelingspsychologie, IFFS (inner family systems).

Mijn lens van heling in het algemeen is breed. We nemen alles mee van het brein, tot het lichaam tot onze ziel. Ik help jou veiligheid in jezelf te ervaren terwijl we samenwerken om jouw doelen te behalen. Want ik weet hoe overweldigend het leven is met een brein wat constant op zoek is naar gevaar.

Somatisch werk in combinatie met de veiligheid ervaren om te delen is levensveranderend.

Mijn commitment om heling te studeren en constant te blijven bijleren en nieuwe studies te doen heeft mij geleid van schaamte naar zelfliefde.

Nu dat ik kan inzien dat mijn lichaam zich aanpaste aan overweldigende ervaringen welke ik heb overleefd en ik dit vanuit acceptatie en omarming kan benaderen, kan ik samenwerken met de symptomen in plaats dat ik er voor weg ren.

Nu dat ik kan inzien hoe vernietigend de effecten van trauma waren op mijn brein en lichaam, kan ik mezelf de rust en de tijd geven om te herstellen zonder een oordeel te hebben over mijn behoeften.

Nu dat ik kan zien hoe misbruik me heeft geconditioneerd om altijd aan mezelf te twijfelen kan ik de radicale verandering ervaren dat ik een keuze heb. Te kiezen om te gaan voor wat IK wil en waar ik gelukkig van word, wetende en voelende dat het veilig is om dit te doen.

Alles wat ik heb geleerd en heb geïmplementeerd in m’n eigen leven heeft me gebracht tot waar ik nu sta:


Een vrij, verbindende en open overlever. Dit is mijn levenswerk, en ik ben zo vereerd dat ik dit met jou mag delen.

Hoe kan ik je helpen?

1:1 coaching

1-op-1 coaching met ervaringsdeskundige Lianne. 

Trauma Informed, H-EMDR, Eet psychologie

 

Transformative Trauma Healing Fundamentals

Wat zijn de fundamentele aspecten van heling en hoe kun je deze inzetten in je dagelijks leven? Je vindt in deze cursus 4 grondbeginselen van Transformative Trauma Healing.

Somatic Sunday

Elke zondag om 18.30 uur. Een practice subtiel genoeg om elke week te oefenen, maar zo krachtig waardoor het een langdurige verandering creëert in hoe je je voelt. Door deze practice herhalend te volgen ga je merken dat jouw bewustwording wordt vergroot en de verbinding met jouw lichaam en je interne zijn sterker gaat zijn als nooit tevoren.

ZIJ WETEN WAT ZELFHELING INHOUDT

”Samen gingen we op zoek naar een dieperliggende oorzaak die op veel aspecten van mijn leven invloed had en omdat ik daar beter mee om leerde gaan merkte ik vooruitgang in veel verschillende dingen. Ook hielp het dat Lianne de problemen begreep en zelf uit ervaring kon spreken, zodat ik me echt op mijn gemak voelde. Dankzij de coaching werd ik voor het eerst zelf gemotiveerd om mijn mindset te verbeteren in plaats van dat ik een diëtist of psycholoog tevreden wilde stellen. Ik denk dat ik er mijn hele leven profijt van zal hebben.”

ANNE

Een gelukkig leven is jouw geboorterecht.

Mijn missie is om trauma overlevers die vast zitten in een cyclus van schaamte, angst, zelfsabotage en fysieke pijnen los te laten breken uit de hokjes waar trauma hen heeft ingezet. Zodat ze eindelijk heelheid, geluk en radicale zelfacceptatie kunnen ervaren.

Ik zie de intense kracht die in jou zit, en ik kan jou ondersteunen om jouw huidige obstakels te overwinnen. De obstakels welke heel legitiem zijn en welke jou tegenhouden om in je volle potentie te stappen. En je hoeft dit niet alleen te doen.

Ik zie de manieren hoe jij jezelf door alle pijn hebt proberen te pushen, weg te rennen van je angsten, en hoe jij continu meer weer moet dealen met die pijnlijke innerlijke kritische stem.

Ik eer jouw struggles, jouw pijn en frustratie.

Jij verdient zoveel meer dan de pijn die jij hebt moeten doorstaan.

Ik geloof dat in jou alles zit wat jij nodig hebt om en leven vol van geluk, vrijheid en liefde te hebben. Met mij als jouw therapeut zal je je ondersteund voelen naar een leven wat werkt voor jou en welke jou ondersteund in jouw gezondheid.