Mijn reis begon toen ik besefte dat ik er alles aan deed om mezelf veilig te houden.

Door een overlever te zijn van SA, en het ervaren van extreme zelfhaat en schaamte; en het omgaan met de pijn door mezelf in verslavende patronen te bevinden als een eetstoornis, was het enige wat ik wilde; wegrennen.

Hoewel ik zoveel pijn voelde, was er iets in mij wat wilde overleven. Een deel in mij wilde meer. Ik wilde helen. Ik wilde mij kalm voelen. Ik wilde geluk ervaren. Eigenlijk, wilde ik gewoon voelen.

Ik leerde dat ik een disconnectie had met mijn lichaam, en dat dit mijn manier was om, om te gaan met de SA en de emotionele tekortkomingen vanuit mijn opvoeding. Ik leerde dat dit logisch was dat ik dit inzette als kind. En dat, terwijl ik de disconnectie heelde en weer leerde verbinden met mijn lichaam, dit in eerste instantie onveilig voelde.

Het was logisch. Het was zo, zo logisch. Zodra ik de ruimte creëerde om te begrijpen waarom ik deed, wat ik deed om te overleven gaf dit mij ook de toestemming om door de grote emoties te werken, om mijn zenuwstelsel te reguleren en ik leerde mezelf om te vertrouwen op mezelf, mijn intuïtie en een verbinding te creëren met mensen om mij heen vanuit kwetsbaarheid en veiligheid.

Nadat ik door mijn eigen heling reis ging, wist ik en voelde ik dat ik de ruimte wilde geven aan anderen om dit ook te doen. Ik leef nu zo’n fijn en vervullend leven, ik woon in Amsterdam, reis de wereld rond, ik heb de meest liefdevolle mensen in mijn leven, en ik run mijn eigen coaching bedrijf.

Mijn doel met dit platform, en met de IE ACADEMY en de Zelfhelerscirkel is om mensen tot elkaar te brengen, en zich weer veilig te voelen in hun lichaam, en zich krachtig in hun leven te voelen. Mijn doel met het coachen in complex trauma is dat we door de overleving strategieën heen werken, deze in het verleden laten en we nieuwe strategieën in gaan zetten waardoor jij vanuit jouw volle potentie kan leven.

Ik kwam in de GGZ terecht en kreeg een behandelplan, terwijl ik eigenlijk behoefte had aan iemand die met mij sprak en naast me zat. Die me had gevraagd: ‘Lian, hoe voel je je? Wat is er allemaal gaande in jou?’. Toch wilde ik niet opgeven. Ik besloot mijn eigen behandelaar te worden.

Door heel veel te lezen en leren, ontdekte ik hoe ik was geconditioneerd van kinds af aan, hoe mijn opvoeding invloed had op mijn emotie verwerking en regulatie skills en de daaruit gevormde trauma’s welke ik nodig had om te verwerken om mijn relatie met mezelf en eten te helen. Pas jaren later kwam ik erachter dat ik meerdere keren seksueel misbruikt was, en leerde ik over hoe mijn zenuwstelsel & brein mij veilig hielden door deze herinneringen te onderdrukken. Ik begon met het helen van dit trauma, en leerde over zenuwstelsel regulatie, somatische oefeningen en begon de reis van het terugvinden van de veiligheid in mezelf en in mijn lichaam. Ik leerde wat het betekende om getriggert te worden, en hoe ik mezelf weer terug kon brengen in het nu.

Ik leerde dat we als mens zo gewend zijn om te leven vanuit ons hoofd, waardoor we onszelf afsluiten van ons lichaam, onze emoties en gevoelens, en we onszelf afleiden door maar door te gaan- en uiteindelijk in een onbewust patroon van onderdrukking en gevoelloosheid vastlopen. 

Het doorbreken van patronen en het helen van mijn trauma’s heb ik niet alleen gedaan, ik schakelde hulp in van buitenaf. Ik investeerde hier zelf in. Op een dag zat ik bij een spirituele coach. ‘Wat zou je graag willen?’, vroeg ze. Ik zei gelijk dat ik andere mensen wilde helpen die in hetzelfde schuitje zaten als ik. Zij zei meteen: ‘Dan ga je dat toch doen?’

Eerst hielp ik mezelf. Vervolgens heb ik een NAC life coaching opleiding afgerond, gevolgd door opleidingen op het gebied van Trauma Informed coaching & therapie, Somatic Release, Eating disorder recovery coaching, De Psychologie van Eten, NLP, H-EMDR, Regressie therapie en Intuïtief eating coaching. Nog steeds leer ik iedere dag bij en heb ik al duizenden zelfhelers zoals jij geholpen.

Tijdens mijn weg naar zelfheling voelde ik dat ik enorm graag mensen wilde helpen die met hetzelfde worstelen. Al waren het er maar twee.

De 14-jarige Lianne had nooit durven dromen dat ze hier nu elke dag mee bezig mag zijn. Dat gevoelige, kwetsbare meisje is uitgegroeid tot iemand die wil verbinden en op het podium wil staan in plaats van weg te duiken. Die jou de kennis en liefde wil geven om je dromen waar te maken. Ik wil jou leren wat ‘mens zijn’ betekent, en jouw menselijkheid omarmen. Veiligheid en weerbaarheid op te bouwen en van daaruit begrijpen hoe jij werkt, en hoe jij IN je lichaam komt en vanuit de verbinding met je lichaam kunt leven- om uit de universele pijn van deze samenleving te stappen- en SAMEN de verandering te creëren die zo hard nodig is in deze maatschappij; beginnend bij onszelf.

Ik wil je helpen om je wensen niet langer uit te stellen. Ik geloof dat we allemaal op deze wereld zijn met een reden. Ben jij klaar om die van jou te ontdekken?

Hoe kan ik je helpen?

Intuitively Eaters Academy

Hét online, op evidence-based, programma wat jou helpt om vrijheid te creëren rondom voeding, beweging, je lichaam, jezelf en in je gehele leven.

 

101 coaching

1-op-1 coaching met ervaringsdeskundige Lianne. 

Trauma Informed, H-EMDR, Eet psychologie

 

Zelfhelerscirkel

Hét online platform om alles te leren over mens zijn en heling. Een veilige plek om te verbinden met andere Zelfhelers en te leren over jezelf.

ZIJ WETEN WAT ZELFHELING INHOUDT

”Samen gingen we op zoek naar een dieperliggende oorzaak die op veel aspecten van mijn leven invloed had en omdat ik daar beter mee om leerde gaan merkte ik vooruitgang in veel verschillende dingen. Ook hielp het dat Lianne de problemen begreep en zelf uit ervaring kon spreken, zodat ik me echt op mijn gemak voelde. Dankzij de coaching werd ik voor het eerst zelf gemotiveerd om mijn mindset te verbeteren in plaats van dat ik een diëtist of psycholoog tevreden wilde stellen. Ik denk dat ik er mijn hele leven profijt van zal hebben.”

ANNE