Niets is minder waar

Een lange tijd heb ik geloofd dat ik moest bewegen om te mogen eten.
Een lange tijd heb ik gedacht dat rust nemen betekende dat ik lui was. Een nietsnut.
Een lange tijd heb ik geloofd dat ik iets moest doen voor anderen om geliefd te worden.

Dat ik iets anders moest zijn om mezelf én mijn lichaam lief te hebben.

Niets is minder waar.
Ik kwam tot de realisatie dat ik als een compleet mens op deze aarde ben gekomen. Vol liefde.
Van daaruit kwam de realisatie dat als ik vol liefde was, ik niets hoefde te doen om liefde te mogen ontvangen.
Dat ik niets hoefde te doen om te mogen eten – want eten heb ik nodig als mens om te leven. Uit liefde voor mijzelf mag ik dit geven aan mijzelf.
En dat ik niets hoefde te doen om te mogen rusten. Dit betekent niet dat ik ‘lui’ ben (en lui zijn is helemaal prima). Dit betekent dat ik een mens ben. Zonder rust zou ik nooit kunnen doen wat ik nu doe (zonder lui zijn ook niet). Al deze bovenstaande dingen hebben niets te maken met of ik een waardevol persoon ben. Want net zoals ik, ben jij als een waardevol en prachtig mens op deze aardbol gekomen. Zonder daar ook maar iets voor te moeten doen. ✨🌍

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.