Neem het leven niet al te serieus

Even een reminder dat je soms het leven niet al te serieus hoeft te nemen.
De mensen die mij kennen weten dat ik altijd het hardste lach om mijn eigen grapjes, 100x over hetzelfde kan struikelen, soms random ga zingen en dansen in een supermarkt, een lach heb die je aan de andere kant van de wereld kunt horen en mezelf ontzettend vaak voor schut zet – waar ik gelukkig om kan lachen en m’n omgeving ook. Daarnaast heb ik @jantjeopvakantje waar ik even in m’n rol kan uitrazen haha.

Dit heeft het herstellen van een eetstoornis en een depressie mij wel geleerd. Om vrijheid te voelen. Te lachen en niet veel schaamte te kennen – waardoor ik compleet mezelf durf te zijn. Grapjes durf te maken, mezelf voor gek kan zetten en mij hier niet dom bij te voelen maar juist te accepteren van mezelf waardoor anderen dit ook accepteren.

Schaamte is iets wat veel voorkomt en wat ik de afgelopen week veel heb besproken met cliënten. Het heel bewust zijn wat je doet, bang zijn dat anderen jou afwijzen waardoor het ego wordt aangetast.
Het ego wat zich afgewezen kan voelen en jou probeert te redden. Met daarbij de kans dat je nooit die vrijheid durft te voelen. Je een gevoel van schaamte creëert en angst je tegenhoudt om daadwerkelijk jezelf te zijn. Waardoor connectie en communicatie met je omgeving ook wordt beïnvloed en misschien wel moeilijker gaat. De wil om dit te creëren maar jezelf tegenhouden omdat je bang bent wat anderen van je denken.

Mensen denken toch wel. Maar zullen ook na 1 minuut dit weer vergeten. Laat je niet tegenhouden door je ego. Het is zonde dat jij niet kunt doen wat jij wil of uitspreekt wat jij graag wil uitspreken alleen maar de angst voor afwijzing, terwijl we allemaal maar gewoon mensen zijn. Gefocust op onszelf. Daarnaast, als mensen in je omgeving écht om jou geven kun en mag je alles zeggen, doen of delen. De mensen die er toe doen blijven onvoorwaardelijk aan jou zij. Want dit ben jij waard, en zodra jij dit gaat geloven kun jij met deze mensen echt die connectie aangaan – nog belangrijker: de connectie met jezelf weer voelen en van daaruit in je eigen kracht komen te staan. De kracht die doorgaans schijt heeft aan wat anderen van jou vinden. ✨

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.