machteloosheid

machteloosheid. wat kan dat irritant zijn. iets niet in de hand hebben. weten wat het beste is maar iemand anders daar niet bij kunnen helpen. vaak is het een vorm van controle. iets wat je graag zou vast willen houden. iets wat jij graag op zou willen lossen. maar simpelweg niet kan.
ik heb mij echt machteloos gevoeld toen mijn moeder heel ziek was. ik voel mij nog steeds machteloos als ik maar niet kan doordringen bij een cliënt en deze dieper in een eetstoornis dreigt te gaan. of zelfs moet worden opgenomen. ik voel mij machteloos als iemand een beslissing neemt, 1 waar je niet achter staat en wat je pijn doet, wetende dat diegene zijn/haar mening niet gaat veranderen.
het enige wat je dan kan doen is vertrouwen. op jezelf. je kracht opzoeken en loslaten. want hoe erg je soms dingen wil controleren. hoe graag je mensen wil helpen. hoe lief je mensen soms ook hebt. soms is loslaten het enige wat je kunt doen. en dat is oké. laat het over aan iemand anders. erken het gevoel maar laat je er niet door leiden. vertrouw erop dat alles wel weer goed komt. ✨

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.