loslaten.

loslaten. iets wat voor veel mensen moeilijk is. loslaten van angst, boosheid, woede, verleden, negatieve gedachten, controle. noem maar op. ik hoor dit heel veel in mijn gesprekken en ik kan hier zelf ook een handje van hebben. ik ben een denker. kan uren nadenken. overdenken. mijzelf gek maken. dingen groter maken waardoor de angst en spanning alleen maar groeit. maar werkt dit? helpt het om continu scenario’s te bedenken? jezelf gek te maken en angst aan te praten? nope. en dit weet je zelf waarschijnlijk ook wel.

maar loslaten hiervan is voor velen een uitdaging – dit begrijp ik. wat ik vaak doe wanneer ik opmerk dat ik mijzelf druk maak is mijzelf herinneren aan het feit dat dit mij alleen maar energie kost. energie die ik beter in het aangaan van die uitdaging kan steken. in het geloven in mijzelf. het toelaten van mijn emoties en het omzetten van mijn negatieve gedachten. ik herinner mijzelf eraan dat het toch wel gaat zoals het gaat. dat wanneer ik dingen vast wil houden en ik scenario’s bedenk of compleet mijzelf gek maak, IK degene ben die mijzelf tegenhoud of teleurstel.

vaak waneer ons verwachtingspatroon niet reëel is en wij dit aanpassen naar wat haalbaar is, merken wij al dat dingen veel vrijer voelen.

niets gebeurd zomaar. het is soms hard werken. geloven in jezelf en accepteren. probeer, wat het ook is waar je je druk om maakt, van je af te zetten. want hoe vaak heb je wel niet gehad dat er NIETS gebeurde? dat al die doem scenario’s niet eens uitkwamen en het meeviel? en dat je alles nog zo had uitgestippeld het toch anders liep zoals je had gedacht? dan is dat druk maken zonde van je energie en tijd, toch?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.