Loslaten.

Loslaten. Een woord wat ik vaak gebruik. Wat ik vaak voorbij hoor komen in gesprekken over pijn, angst, verdriet en boosheid. Ook hier op social media zie ik geschreven teksten over loslaten. ‘Als het zo gemakkelijk was had ik dit allang gedaan’ of: ‘ik moet het gewoon loslaten’- is iets wat ik heel vaak hoor. Begrijp ik.
Loslaten wordt gezien als iets heel groots. Het eindpunt van een emotie of een gevoel van vroeger (innerlijke kind). Maar kun je deze écht loslaten? Een vraag waar ik de laatste tijd over nadenk. Want de pijn van vroeger zit nog in mij. Het verdriet van mijn verleden kan ik nog steeds voelen. Ik heb het niet compleet losgelaten waardoor ik er bij kan op de momenten dat ik deze voel waar ik uiteindelijk weer mijn kracht vandaan kan halen. Ik heb het meer een plekje gegeven. Want, stel nou dat ik het MOET loslaten van mezelf (of door druk van de maatschappij) en ik merk dat ik soms nog verdriet of pijn voel over vroeger, dan raak ik in paniek. Ben ik bang dat ik niet genoeg heb gedaan om het losgelaten te hebben.
Hierdoor kun je een paniek aanval krijgen welke doorgaans écht niet nodig zijn. Deze worden gecreëerd uit niet weten hoe ermee om te gaan of de lat heel hoog leggen – het niet accepteren van gevoel, gedachten en emotie. Het niet accepteren van het innerlijke kind. Een aantal tips 👉🏼 – Leer je gevoelens, gedachten en emoties te accepteren. – Leer deze te herkennen
– Omarm je innerlijke kind. Voel de pijn, het verdriet, boosheid, frustratie
– Accepteer deze emoties
– Leer te letten op je ademhaling én neem tijd voor jezelf
– Herinner jezelf eraan dat het oké is om te voelen wat je voelt. Dat je het niet hoeft los te laten maar meer een plekje te geven.

Leer dat jij er mag zijn met je verleden. Met de gedachten die je nu hebt leren omzetten en de gedachten waar je een lange tijd in hebt gelooft. Met de pijn, verdriet, boosheid, frustratie – of wat het ook maar is waar je tegen vecht – je hoeft niet te vechten. Je hoeft niet los te laten. Het mag er zijn. JIJ mag er zijn.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.