Liefde voor je lichaam

Liefde voor je lichaam vergt oefening.
Liefde voor je lichaam is een ontwikkeling.
Er is geen eind station.

Soms voelt het als een geven en nemen relatie.

Liefde voor je lichaam betekent niet dat je kunt zeggen dat je ALTIJD de vorm van je lichaam fantastisch vindt en je het nooit zou willen veranderen.

Het betekent in mijn beleving dat je op een zachtere manier jouw lichaam benaderd. En niet alleen je lichaam, maar ook jezelf. Het juist eerlijk en open zijn naar jezelf zijn op de momenten dat je merkt dat je een voorkeur hebt voor hoe je lichaam er uit zou moeten zien. En hoewel je merkt dat je deze onzekerheid even voelt zodra je in de spiegel kijkt blijf je, je lichaam wel met respect en liefde behandelen. Want uiteindelijk gaat het niet over je lichaam – maar heeft het te maken met andere factoren wat onrust en negatieve gedachten geeft.

Met dit in je achterhoofd kan bewegen ook helend voelen. Niet als een straf, maar juist als een manier om liefde te geven aan je lichaam. Je hoeft niet hard te werken om je goed te voelen. Bewegen is niet altijd kapot gaan door middel van te sporten.

Bewegen kan jouw zenuwstelstel reguleren. Je hebt wat jij nodig hebt in jouw lichaam om te creëren wat jij graag wil en waar jij graag zou willen zijn.

Geef jezelf de toestemming om ruimte te creëren waarin jij de rust kunt vinden om in je lichaam te komen. In plaats van bewegen te gebruiken om uit je lichaam te treden en niet te voelen, kun je het juist ook gebruiken om IN je lichaam te komen.

Bewegen kan goed voelen en het kan juist rust geven.

Ik beweeg. Ik sport. Niet om mijn lichaam te veranderen, maar om een moment te creëren op de dag waardoor ik in mijn lichaam kom – vroeger trad ik uit mijn lichaam en deed ik het pijn door te sporten. Nu ben ik liefdevol naar mezelf toe en heb ik juist dit nodig om ALLES te voelen in mijn lichaam. Soms door te stretchen. Soms door een wandeling. Soms door te klimmen. Soms door een gym sessie. En soms door gewoon te zitten en te zijn in een meditatie en in ademhalingen – waarin ik bewust ben van de golven van mijn lichaam die beweegt met de ademhaling. Ik hoef niet continue mijn navel in te trekken om mijn buik plat te maken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.