Laat je niet kisten

Zingend stond ik gisteren in de keuken. Ik sneed groenten en snoepte van olijven en kaas. Ik baalde dat ik niet even een rood wijntje had meegenomen bij de supermarkt. De oven piepte wat mij herinnerde dat ik daar broodjes in had gedaan zodat deze lekker knapperig zouden zijn. Mijn vriendin kwam binnen, net op het moment dat ik de tafel vol had staan met eten. Samen aten we, hadden we lol, hadden we serieuze gesprekken.

Vanochtend bedacht ik mij dat dit niet altijd zo is geweest. Dat ik juist smachtte naar deze momenten 10 jaar geleden. Mensen om mij heen om mee te delen. Het gevoel hebbende dat ik er mocht zijn – dat het leven ook voor mij was.

Het is niet zo vanzelfsprekend als dat ik mijzelf laat geloven soms. Want het had zo kunnen zijn dat ik dit allemaal niet mee had kunnen maken. Het hierbij stil staan is iets wat ik niet vaak doe. Maar het zorgt er wel voor dat ik jullie, degenen die kampen met depressieve gedachten – jullie wil laten zien dat het leven het echt waard is.
Hoewel dit misschien moeilijk is om te geloven op dit moment, het kan anders. Hoewel het misschien niet zo voelt, jij bent het waard om hier te zijn. Om dit leven aan te pakken met beide handen.

Het is ook niet gek dat in je eetstoornis, of in je herstel, je een depressie ontwikkeld of last krijgt van deze gedachten. Pijn. Verdriet. Woede. Schaamte. Deze emoties zitten vast. Of misschien een trauma van het verleden waar je doorheen aan het gaan bent, keer op keer.

Laat je niet kisten door deze nare, depressieve gedachten. Deze zijn niet de waarheid. Blijf vechten. Blijf vertrouwen.
Want een eetstoornis gaat niet altijd over eten. Dit is juist waar ik mijn coaching niet op richt. JA – we kiezen voor herstel, maar we graven dieper dan dat. Op het moment dat je vrede krijgt met jezelf en jij stapje voor stapje erachter komt waar jouw eetstoornis en/of depressie nu vandaan komt en waar deze jou mee wil helpen – gaan we opzoek naar wat jou helpt het op een andere manier aan te pakken. ✨

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.