Kwetsbaarheid over sterk zijn.

We hebben allemaal respect voor degenen die sterk zijn. Maar soms uit het sterk willen zijn in weglopen. Doen alsof er niets aan de hand is. Het wegduwen van pijn, verdriet of boosheid. Het niet voelen lijkt dan sterk te zijn.
Wat ik de afgelopen jaren heb gemerkt is dat ik het sterkst ben op mijn meest kwetsbare momenten. Wanneer ik om hulp vraag. Wanneer ik aangeef dat iets pijn doet. Ik voel mij het sterkst zodra ik mijzelf ruimte geef. Goed voor mezelf zorg. Nee zeg. Mijn verhaal vertel waar ik soms nog de pijn en het verdriet bij kan voelen.
Ik voel mij het sterkst op de momenten dat ik mijn ware ik laat zien. Zonder stoer te doen. Zonder mee te gaan in de menigte. Zonder die kille en ‘het boeit mij toch niet’ uitstraling. Want het boeit mij wel. En ik ben i.p.v. kil juist een heel liefdevol persoon.
Dus kies voor kwetsbaarheid over sterk zijn. Want kwetsbaarheid is een kracht. Een kracht die jou sterker maakt dan ooit. ✨

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.