Jouw lichaam is er om jou te helen

Ik denk dat velen de angst hebben dat, zodra zij gaan luisteren naar hun lichaam en de controle rondom eten gaan loslaten, zij niet meer kunnen stoppen met eten.

Maar… dit is niet wat jouw lichaam wil. Jouw lichaam laat jou écht niet eten, eten en eten totdat jij ontploft waardoor al het eten wat je naar binnen hebt gewerkt aan het plafond blijft hangen.

Jouw lichaam wil niet alleen dat jij overleeft, maar het wil dat jij floreert door het leven. Het zou moeten beginnen bij helen. En het zal vertrouwen moeten krijgen in jou zodat jouw lichaam de juiste signalen aan kan geven op het juiste moment. Om je de cravings te geven die jij waard bent, maar waar jij zo’n lange tijd restrictie op hebt gelegd.

Vertrouwen op het lichaam is voor velen zo moeilijk. En ik begrijp waarom: je hebt zo’n lange tijd de omgeving, ouders, vrienden, social media etc. laten besluiten – i.p.v. dat jij jouw lichaam deze stem gaf.

Wat ik altijd zeg tegen cliënten is: ‘Het is niet dat jij je lichaam niet kunt vertrouwen, het is dat jouw lichaam jou niet meer vertrouwt.’

Het is nu tijd dat jij jouw lichaam deze stem teruggeeft. Laat het zin hebben in alle voeding. Laat het alle voeding eten. Laat het helen.

Uit je hoofd komen en in je lichaam is zo zo belangrijk in herstel. Jouw lichaam bestaat om jou te helen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.