Jouw innerlijke strijder!

Vandaag was ik mijn boekenkast aan het opruimen en vond ik oude schriften volgeschreven in de tijd dat ik een eetstoornis had. Met tranen in mijn ogen las ik mijn geschreven woorden van die periode, 10 jaar geleden, terug. Het meisje wat zo in de war was, wat zoveel liefde en omarming nodig had. Wat zichzelf haatte. Wat zichzelf lelijk en verschrikkelijk vond en niet begreep waarom ze nog leefde.

Ik weet hoe belangrijk het was voor mij in die periode om te lezen over herstel. Verhalen te lezen dat het echt mogelijk was. Het herinnerde mij eraan hoe belangrijk herstel was, en dat het echt mogelijk was om te herstellen. Maar ook dat ik niet de enige was die in gevecht was met een eetstoornis en een depressie.

En weet je wat? Het leven kan elk moment veranderen. Elke seconde van de dag kun je kiezen voor verandering. Het is nooit te laat voor herstel. Het is nooit te laat om vrede te sluiten met voeding. Het is nooit te laat om je lichaam te accepteren. Jij verdient het om te herstellen. Altijd. Het maakt niet uit hoe lang je al in gevecht bent of hoe vast je zit. Jij verdient het. Het is jouw recht als mens.

Wat voor diagnose jij ook hebt gekregen, zorg ervoor dat je blijft vechten. Blijf geloven in het feit dat het leven ook voor jou is. Een eetstoornis en een depressie kunnen je compleet overweldigen, maar ze hoeven niet je ondergang te zijn. Ik, en mijn cliënten en velen zijn het bewijs dat herstel mogelijk is.

Ook ik heb zware dagen. Herstel is voor mij zwaar geweest – hoewel er vaak wordt gedacht dat het bij mij van een leien dakje ging – zeker niet! Maar de zware dagen waren fijner te dragen dan alle zware dagen die ik had toen ik nog diep in de eetstoornis en de depressie zat.

Jouw leven is het zo waard om voor te vechten. Misschien wil je het nu nog niet geloven, maar vertrouw nu even op mij.
Ik had graag geweten wie ik zou zijn op het moment dat ik hersteld was, want dan had ik geweten dat ik uit zou groeien tot een fucking sterk, mooi en bijzonder mens. Net zoals jij! Neem de tijd om stappen te zetten en vind je innerlijke strijder.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.