Jij mag jezelf prachtig vinden

Soms kijk ik in mijn foto’s en lach ik mezelf uit voor de hoeveelheid selfies die ik maak. Een gevoel van schaamte kan mij dan bekruipen. Waarom zou ik dat toch doen? Selfies worden vaak belachelijk gemaakt, alsof je deze maakt omdat je dan vol bent van jezelf.

Dan vraag ik mezelf af: ‘Wat dan nog? Is het écht zo gek of beschamend om jezelf mooi te vinden? Dat je dat moment vast wil leggen?’ De foto’s kunnen een reis voorstellen. Een reis naar zelfliefde. Het leren accepteren van jezelf. Het houden van wat jij uitstraalt.
Een bepaalde zekerheid die jij nog niet durfde te laten zien in het dagelijks leven, maar wel vast kon leggen op camera.

De momenten dat jij deze foto’s maakt staan misschien wel voor een bijzondere gebeurtenis. Een gevoel wat je voelt – waar je jezelf aan wil blijven herinneren.
Het is die reis die zo belangrijk is, en het is zeker niet belachelijk deze vast te leggen. Niet iedereen begrijpt dit en dit is oké. Als het voor jou werkt, en het voor jou logisch is of fijn voelt – blijf het dan gewoon doen.

Je leven veranderd, net zoals het mijne. Ik verander, net zoals jij dit doet. De kleine veranderingen van je uiterlijk, maar nog belangrijker: de interne verandering. De groei. De zelfliefde. Het geluk of misschien het verdriet. De boosheid en de frustratie.
Het is oké.
Het is oké om je eigen keuzes te maken. Om jouw weg te belopen. De weg waar jij voor hebt gekozen. En als het dan helpt om die weg vast te leggen, op een manier die werkt voor jou, doe dit.
Focus je op jezelf. Dit heeft niets met arrogantie te maken, maar met iets meer schijt hebben aan wat de maatschappij verwacht. Je omgeving van je zou kunnen denken – want je kunt niet iedereen hierin gelukkig maken. En het continue maar aanpassen aan je omgeving resulteert in weglopen voor je eigen geluk.

Ik blijf m’n foto’s wel maken. De reis van zelfliefde zet ik voort. Want ik mag mezelf prachtig vinden. Jij ook. Ik hoop dat het steeds normaler gaat worden dat wij dit van onszelf gaan vinden en geloven. ✨

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.