Jij hoeft dit niet te doen

Jouw weekend reminder dat, hoewel misschien iemand een salade eet of naar de sportschool gaat, jij dit niet hoeft te doen. Als diegene dit doet, wil dit niet zeggen dat jij dit ook zou moeten doen. Voor jou is dit misschien niet de juiste keuze, en dat is helemaal oké!

Een trainingsschema zal jouw relatie tot voeding en je lichaam niet helen.
Een maaltijd plan zal jouw relatie tot je lichaam niet helen.

Wat ligt er onder de wil om een plan te volgen?
Wat ligt er onder de ‘alles of niets’ drang?
Wat brengt het gevoel wat dit jou geeft, jou nu echt? En hoe kan het, dat jij dit dit niet kunt vinden zonder je uiterlijk te transformeren?

Ik heb veel vrienden in de sport wereld, werkend naar een doel. Soms denk ik als ik dit zie: ‘Ik kan ook wel weer serieuzer worden met sporten..’ maar dit past niet (meer) bij mij, ik wil dit ook niet want het maakt mij niet gelukkiger. Sporten maakt mij gelukkig juist omdat ik het loslaat. Juist omdat ik naar mijn lichaam luister en totaal niet bezig ben met het behalen van een bepaald uiterlijk of doel.

En dit zette mij aan het denken.. Ik ben heel benieuwd of jij een trainingsschema of een maaltijd plan zou volgen als dit jou geen fysieke transformatie zou brengen? Als je niet dunner zou worden? Als je niet strakker zou worden? Als jouw maat niet zou veranderen of als je niet elke week meer gewicht zou kunnen tillen? Als je niet meer of minder zou gaan wegen? Zou je dan nog steeds zo gedisciplineerd zijn?

Voor iedereen die dit leest wil ik jullie graag herinneren aan het feit dat jij NU al perfect en goed genoeg bent. Gewoon, wie jij bent, wat jij doet en hoe jij er uit ziet. Je bent het altijd waard om gelukkig te zijn. Je mag nog steeds vol vertrouwen in je lichaam zitten – wat er ook te zien is hier op social media, dit heeft niets met jou te maken. Je hoeft geen schema af te werken op de meest perfecte manier en een doel te behalen om goed genoeg gevonden te worden, want jij bent dit ALTIJD al geweest.

Je bent perfect en goed genoeg op deze wereld gekomen, zoals jij bent. Er is niemand zoals jij. Omarm dit. Focus op jezelf.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.