Je zegt tegen jezelf dat je lelijk bent

Je zegt tegen jezelf dat je lelijk bent. Elke keer dat jij naar jezelf in de spiegel kijkt zie je alles wat je niet mooi vindt.
Je draait je keer op keer om zodat je alles eens goed kunt bekijken, trekt je shirt omhoog en kijkt naar je buik. Elke dag lijkt het wel alsof deze dikker wordt, maar er zitten soms dagen tussen dat het wel ‘ok’ is. Op deze dagen gaat eten wat makkelijker.

Je noemt jezelf lelijk, alleen maar omdat je jezelf ziet als een vijand elke keer dat je in de spiegel kijkt. De spiegel is niet de vijand, het is dat vijandige stemmetje in je hoofd wat je blijft geloven waardoor jij denkt dat het allemaal te maken heeft met wat jij in de spiegel ziet. Je noemt jezelf niet goed genoeg als je in de spiegel kijkt, en de focus blijft maar liggen op alles wat anders en voornamelijk beter zou kunnen. Maar weet je wat?

Je ziet jezelf niet wanneer je gezicht oplicht zodra je een puppy ziet.

Je ziet jezelf niet zodra je iets doet waar je enthousiast van wordt.

Je ziet jezelf niet pratend over alles waar je zoveel van houdt.

Je ziet jezelf niet kijkend naar de mooiste sterrenhemel die je ooit hebt gezien.

Het is zo dat jij jezelf niet ziet op de kleine momenten in het dagelijks leven. Het dagelijks leven waarin jij precies bent zoals jij bent – een prachtig mens. Deze momenten doen er echt toe. De twinkeling in je ogen zodra je vanuit het diepste geluk wat er in jou schuilt, ervaringen deelt en beleeft.

Dit ben jij.

Niet degene die jij in de spiegel ziet en zichzelf continue afwijst. Dit is het patroon waar je zo’n lange tijd in vastloopt waardoor je compleet vergeet wie jij echt bent en wat voor prachtig mens er werkelijk voor die spiegel staat.

Je ziet jezelf niet in alle mooie, kwetsbare en meest prachtige momenten in je leven – en zodra jij jezelf met deze momenten gaat identificeren i.p.v. met alle overtuigingen en gedachten die opkomen zodra jij jezelf in de spiegel ziet, creëer je een hele andere manier van naar jezelf kijken. Je bent een prachtig mens. Omarm de huidige gedachten, vecht er niet tegen maar laat ze zijn. Kies er eens voor om je focus te verleggen naar de ervaringen in je leven, i.p.v. de focus op je uiterlijk. 🤍

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.