Je lichaamsbeeld veranderen begint in je mind.

Je kunt in de ochtend wakker worden en je heerlijk in je lijf voelen.
De spiegel voelt niet als een vijand deze dag – maar je krijgt een opmerking over je lichaam van iemand in je omgeving en opeens is dit fijne gevoel weg. Zodra je weer in de spiegel kijkt diezelfde dag zie je een heel ander lichaam. Het is niet meer dat lichaam wat je vanochtend zag.

Je kunt het ene moment vrede hebben met je lichaam en het andere moment met tranen voor die spiegel staan.
Het enige wat je wil is je lichaam veranderen.

Hoe jij je voelt over je lichaam kan van moment tot moment veranderen. Je lichaam veranderd echter niet in deze tussentijd. Het zijn je gedachten en je gevoel. Je lichaamsbeeld is niet opeens gefixt als jij je lichaam gaat veranderen; het wordt geheeld door het analyseren van je gedachten over je lichaam, het bewust worden van wanneer deze waar of niet waar zijn. Helpend of niet helpend.
Het is werken om onze gedachten te veranderen op dit pad.

Het is niet dat wij ons lichaam zouden moeten veranderen. Het is eigenlijk onze hele maatschappij. Het is de angst om meer te zijn.  Aankomen of voller zijn zien als iets wat niet gezond en niet mooi is. De standaard die steeds maar hoger lijkt te worden gezet en moeilijker te bereiken.
Deze standaard die ons het gevoel geeft dat wij nooit genoeg zouden kunnen zijn. Ik wil dat jij je gaat realiseren dat hoe jij jezelf ziet vaak wordt beïnvloed door onze cultuur, onze maatschappij. Het zit niet in jou. Het is niet iets van jou.

Daarna kun jij eraan werken om deze standaard, deze druk, los te laten.
Focus je op jezelf.

Om een ander perspectief te creëren.
Om jezelf liefde en zorg te geven.
Terwijl jij werkt aan het accepteren van je lichaamsbeeld door het aan te pakken vanbinnen. ✨

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.