Je lichaam is je thuis.

Je lichaam is niet zomaar een lichaam, het is jouw thuis.

Ik zag mijn lichaam altijd als iets wat tijdelijk was. Iets wat mijn organen bij elkaar hield. Het was nooit echt een deel van mij.
Mijn lichaam was alleen maar mijn uiterlijk. Het ging alleen maar om de buitenkant.
Ik wilde niet accepteren hoe het eruit zag. Ik KON het niet accepteren. Er was altijd wel iets wat anders kon.
Altijd wel iets wat ik moest ‘fixen’. Wat ik in de sportschool kon veranderen of door anders te gaan eten kon aanpassen.

De dieet cultuur leerde mij dat er altijd wel iets moest worden veranderd aan mijn lichaam. Dat het altijd beter kon. Dat er altijd iets was waar ik aan kon werken. En niet alleen de dieet cultuur.
Ik heb dit nooit gedeeld, maar toen ik 16/17 jaar was werd ik gescout door een aantal modellenbureaus. Bij shoots werden mijn zichtbare sleutelbeenderen geprezen. Zodra ik weer wat dunner was werd dit opgemerkt en positief ontvangen. Weer werd er mij bewezen dat dunner beter was (swipe naar rechts voor een aantal foto’s uit die periode, hoeft niet). Ik voelde niets meer. Mijn lichaam werd een soort kledinghanger – wat veilig voelde.
Het was niet meer mijn thuis. Aanraking kon ik niet weerstaan, want door aanraking kwam ik in mijn lichaam en dit wilde ik zoveel mogelijk uit de weg gaan. De confrontatie met mijn lichaam ging ik uit de weg omdat ik er van walgde. Omdat het nooit goed genoeg was. Mooi genoeg was. Het was niet mijn thuis.

Herstellen van een eetstoornis was voor mij het accepteren van mijn lichaam, maar voornamelijk mijn lichaam weer als thuis gaan voelen. De connectie van mijn mentale zijn en mijn lichaam weer terugvinden. De confrontatie met mijn lichaam NIET uit de weg gaan maar juist er vol in duiken.
Alles wat ik had geleerd over mijn lichaam omdraaien naar mijn waarheid. Naar een waarheid die voor mij werkte. Het modellenwerk de rug toekeren en focussen op mijn mentale ontwikkeling.
Want het begint in jouw hoofd. Het loslaten van de overtuigingen van jouw omgeving, en het focussen op wat werkt voor jou.

Je lichaam is jouw permanente plek. Je lichaam wil niet meer dan het beste voor jou. Vertrouw daarop. Vertrouw op je thuis. ✨

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.