Je bent niet gefaald

De drang voelen om weer te gaan diëten of het jezelf weer terug vinden in dit patroon, wil niet zeggen dat je bent ‘gefaald’ in het herstellen van jouw relatie tot voeding en je lichaamsbeeld. Ook niet zodra jij een dag hebt waarop je het heel moeilijk vindt om jezelf in de spiegel aan te kijken..

Het betekent dat je een mens bent. Diëten en het controle willen houden op eten kan een coping mechanisme zijn – en ik weet en begrijp dat het een moeilijke tijd is op dit moment.

Mocht je het gevoel hebben dat je vast zit als het gaat om het helen van je relatie tot voeding. Mocht je het kwetsbaar en eng vinden om weg te lopen van de dieet cultuur. Mocht je het niet hebben verwacht dat het zo’n grote uitdaging is – en de gedachten over eten, diëten, controle houden, afwijzen van je lichaamsbeeld, steeds sterker worden – vraag jezelf onderstaand eens af:

– Heeft diëten mij in het verleden geholpen?
– Hoe heeft diëten mij in het verleden geholpen?
– Wat heeft diëten mij gekost in het verleden?
– Heeft diëten/de dieet cultuur echt gegeven wat ik nodig had?
– Leef ik echt naar mijn waarden, en sta ik echt in mijn kracht, zodra ik weer ga diëten en controle ga houden?
– Als een vriend/vriendin door hetzelfde ging, en zich voelde zoals ik mij nu voel, wat zou ik dan zeggen om als steun te kunnen zijn?

Mocht je hiermee bezig zijn, of graag aan de slag willen gaan – ik zie je. Je bent niet alleen – ook al voelt het soms heel eenzaam. Ondersteun jezelf door bovenstaande vragen te stellen aan jezelf. Duik in jouw relatie tot voeding, lichaamsbeeld, hoe je in het verleden met voeding om bent gegaan – en wat jij graag zou willen en hoe jij dit zou kunnen doen. Wees nieuwsgierig en blijf nieuwsgierig naar de vrijheid en flexibiliteit rondom voeding.

Je hoeft het niet alleen te doen. Ga samen 1-1 met mij aan de slag d.m.v. coaching. Link in bio.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.