Innerlijke kind

Innerlijke kind, een onderwerp wat ik de laatste tijd best vaak heb behandeld in mijn coach gesprekken. Maar ook bij mezelf.

Vandaag had ik een heel fijn gesprek waarin ik uitlegde dat ik zo nu en dan ook wordt teruggeroepen door mijn innerlijke kind.

Op momenten dat ik bijvoorbeeld iets nieuws ga doen, komt mijn innerlijke kind gelijk schreeuwen: ‘Dat kun jij niet, jij bent onzeker. Stap maar weg en ga niet’.

 

Het grappige is, dat zodra ik het tegenovergestelde doe wat mijn innerlijke kind zegt ik juist heel erg kan genieten van nieuwe situaties. Van het ontmoeten van nieuwe mensen en daarnaast voel ik mij daar juist heel comfortabel in op een gegeven moment.

En wat ook grappig is, is dat ik dan nog steeds versteld kan staan van mijn eigen ‘zijn’.

Mijn flexibiliteit in deze situaties. Mijn grapjes. Mijn ontspannenheid.

 

Ik weet dat zij iets van mij is, maar ook wat zij op dat moment nodig heeft. Namelijk: erkenning, rust en ruimte. Het vertrouwen dat het goed gaat komen. De onzekerheid van mijn innerlijke kind is misschien wel iets wat nooit helemaal weg zal gaan, maar ik weet heel goed hoe ik ermee om kan gaan om er doorheen te beuken en toch mijzelf uit die comfort zone te laten stappen.

 

Wat ik wil meegeven vandaag is, is dat het oké is om zo nu en dan die stem van je innerlijke kind te horen. Het te geven wat het nodig heeft en dan juist het tegenovergestelde te doen. DAT is groei. Je innerlijke kind wil je klein houden. Geborgenheid voelen, jij mag eruit stappen en juist laten zien dat je geborgenheid en erkenning geeft aan jezelf op het moment dat je doet wat eng is, maar juist is wat jij wil en je daardoor sterker dan ooit gaat voelen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.