Ik zou wel eens willen weten.

Ik zou wel eens willen weten waar het nu echt om draait. Hier zijn. Op deze aardbol.
Ik zou wel eens willen weten waarom ik hier ben. Als mens. In deze maatschappij.
Ik zou wel eens willen weten wat waar ik voor ben gekomen. Waarvoor ik hier ben. Wat heb ik te bieden?
Ik kan mij nog herinneren dat ik als klein meisje deze vragen al aan mezelf stelde. Ik kom mezelf compleet verliezen in deze vragen. Continu aan het ‘doordenken’. Tot soms zelf een paniek aanval aan toe.
Het voelde soms heel beangstigend dat ik op deze vraag geen antwoord kon bedenken. Want ik had écht geen idee.
Kunnen we altijd een antwoord geven? Niet alleen op de bovenstaande vragen maar überhaupt op vragen die wij onszelf stellen of die ons worden gesteld.
Nee. Ik denk het niet. We leven in een maatschappij van antwoorden. Van willen weten. Het zoeken naar zekerheid. Het willen (moeten) vinden van een antwoord. De roep om duidelijkheid.
Ik geloof dat het loslaten en leren vertrouwen op jezelf en het leven. Het geloven in jezelf en je lijf ervoor zorgt dat alle puzzelstukjes wel in elkaar vallen. Stress word gecreëerd uit het gehaast en obsessief zoeken naar antwoorden waardoor je vaak blokkeert. Waardoor je vergeet om in het NU te leven – het NU wat veel belangrijker is. Want NU is alles wat jij hebt. Alles wat zeker is.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.