Ik kijk niet vaak terug

Ik kijk niet vaak terug. Naar het verleden. Naar wat er is gebeurd of wat had kunnen zijn.
Ik kijk niet vaak terug. Naar hoe het was. Geen spijt of gevoel van falen.
Maar soms, soms denk ik wel eens: wat als? Wat als ik nooit een eetstoornis had gekregen? Of een depressie? Of wat als mijn moeder nooit ziek was geworden?
Ik zou het niet weten. En dat is oké. Alles wat er is gebeurd in mijn verleden heeft mij gevormd. Gemaakt tot wie ik nu ben.
Ik ben mijn verleden. Mijn pijn. Verdriet. Boosheid.
Ik ben mijn geluk, liefde en vrijheid.

Nooit ben ik mijn eetstoornis geweest. Nooit ben ik mijn depressie geweest.
Dat was een deel van de weg die ik moest lopen om jou via deze weg en als coach te kunnen ondersteunen vanuit de ervaring van het overwinnen, vechten en op mijn bek gaan.

Oh en dit zal nog vaak gebeuren. Dat op mijn bek gaan. Het uitgeven van mijn boek, waarbij ik deze foto plaatste en ik erbij schreef dat er fouten in m’n boek zaten. Hoe boos en teleurgesteld ik was.
Ik had gefaald. Zo voelde het.
Het genieten van het proces en trots zijn op wat ik had gedaan was ver te zoeken.
Zo streng op mezelf – een valkuil waar ik nog wel eens in terugval.
Diep van binnen ben ik nog dat kleine meisje. Wat zich anders voelde dan de rest, wat wilde vechten voor waar zij in geloofde, wat de lat hoog legde en haar hart wilde volgen zonder dat iemand haar op haar vingers mocht tikken. Angst voor afwijzing maar een wil om meer te doen.

Dit meisje ben ik nog, wel met de ervaring hoe ik op een liefdevolle manier hiermee om kan gaan.

Ik spreek weinig over wat ik heb bereikt op mijn 25 jarige leeftijd. Vorige week vertelde ik dit aan iemand, en was diegene onder de indruk. Iets wat ik wel eens vergeet, alles wat ik doe en heb gedaan.

Dus daar ga ik mezelf even vaker aan herinneren: wat ik al heb bereikt, hoeveel ik al heb gedaan en ik nu aan het doen ben. Alles wat ik voor elkaar heb gekregen door te blijven geloven in mezelf, het leven en de mensen om mij heen binnen te laten.
Want dit meisje wilde alles alleen fixen, maar het leven heeft haar de afgelopen tijd laten zien dat dit niet hoeft, en het veel fijner en mooier is om te delen en het samen te doen. ✨

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.