Ik ben niet gebroken

JIJ BENT NIET GEBROKEN. ER IS NIETS MIS MET JOU.

Een aantal woorden die ik vandaag schreef voor de online cursus: ‘Intuïtief eten’. Alsjeblieft geloof deze woorden.

Ik kan mij nog herinneren dat ik echt geloofde dat er iets mis met mij was. Dat ik gek was. Gestoord.

Een doorgedraaid meisje die niet normaal kon eten. Die zich niet blij en vrij kon voelen in en met haar lichaam. Die altijd moest letten op wat ze at omdat haar lichaam het niet aankon. Dat ze nooit ‘normaal’ kon doen rondom eten en zich niet kon beheersen. Het meisje van alles of niets.

Ik was niet gek. Ik was niet gebroken. Ik was niet gestoord.

Er was een gevecht. Een struggle. Een coping mechanisme wat ik had ontwikkeld. Overtuigingen die ik was gaan geloven. Overtuigingen die zich gingen uiten in mijn relatie tot voeding. Het ging niet om eten, het ging om de relatie tot mijzelf.

Ga daar mee aan de slag. Stap uit de overtuiging: ‘er is iets mis met mij’. Nee. Dit is jouw pad. Omarm het. Kies bewust voor verandering en doe er alles aan om die verandering te creëren. 🤍

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.