Ik ben het waard.

Vorige week werd ik geïnterviewd voor de nieuwe podcast van @feminandco door @evi.michelle . Op het einde stelde zij mij de vraag: ‘Wat had jij tegen jezelf willen zeggen toen jij nog in behandeling was en in gevecht was met jezelf?’ – ik hoefde niet lang na te denken en de woorden: ‘Ik ben het waard’ floepten eruit.

Jij bent het fucking waard.

Een lange tijd geloofde ik dat ik het niet waard was om voor te vechten. Dat ik het niet waard was om hier te zijn. Dat ik het niet waard was om aandacht te krijgen of liefde te ontvangen. Dit resulteerde in mijzelf voorbij lopen, op de achtergrond houden, in mijn schulp kruipen en continue op mijn hoede zijn. Ik was bang om fouten te maken want daardoor bevestigde ik alleen maar dat ik het niet waard was en het dus nooit goed genoeg kon doen. Het resulteerde in een verstoorde relatie met voeding en mijn lichaam. In een depressie en later een burn-out. Alleen maar omdat ik moest bewijzen dat ik iets kon. Dat ik ergens goed in was. Om acceptatie en bevestiging te vinden in mijn omgeving maar dit niet te verkrijgen omdat IK altijd naar MIJN waarheid toeging.

Dit is hoe ons brein werkt.

We vinden overal bewijs voor wat wij geloven. Alles wat wij horen, zien en ervaren – wordt omgezet naar onze overtuigingen. En dit maakt het dus verdomde moeilijk om deze los te laten.

Het vergt van eerlijkheid en kwetsbaarheid. Van continue bewust worden van wat jij denkt, wat jij gelooft en wanneer en hoe dit invloed heeft om alle aspecten van jouw leven. Hoe lang je ook in een patroon zit, je kunt dit altijd nog doorbreken – mits je hier echt voor gaat en jezelf blijft uitdagen. Eerlijk blijft zijn. Bewust blijft.

Je bent het fucking waard – herhaal dit voor jezelf. Want weet je? Je bent hier op deze wereld gekomen met een doel. Jij leeft. Jij ademt. Jij beweegt. Er is niets mooier en krachtiger dan jij die gaat geloven hoeveel jij wel niet waard bent. Hoeveel jij wel niet kunt zodra JIJ dit gaat geloven.

Ja jij ja, niet je omgeving – maar JIJ. 🤍

 

Check de podcast hier: https://nl.feminandco.com/post/coach-lianne-eet-uitdaging-zelf-liefde-angsten-depressie

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.