‘Hoe is dat eigenlijk? Van eetstoornis naar vrijheid?

‘Hoe voelt het?’ Vragen die ik regelmatig krijg van jullie en van mijn cliënten. ‘Is het écht mogelijk dat je je eetstoornis compleet overwint?’ Het is iets waar ik eigenlijk de laatste tijd nooit meer bij stil sta. Maar ik lig hier in het park en bedenk mij opeens dat ik 7 jaar geleden nooit had gedacht dat ik naar het park zou gaan, zonder erover na te denken of mijn lichaam dik of dun eruit zou zien in bikini. Zonder paniek te krijgen over het eten wat er bij hoort.
Ik had in die periode nooit gedacht dat ik zonder na te denken mijn hand in de zak chips zou stoppen en zonder na te denken de chips in m’n mond zou stoppen. Zonder angst.
Hoe dit voelt? Vrij. En hoe voelt die vrijheid. TOP. Haha. Nee serieus. Het is fantastisch. Hoe vaak de eetstoornis jou ook doet laat geloven dat het leven zonder eetstoornis eng, spannend, niet goed is – oh als ik jou nu even vast kon pakken en kon zeggen: ‘dit is niet waar. Het leven zonder is waar geluk ligt. Het leven zonder is waar liefde groeit. Voor jezelf, voor je lichaam en voor je omgeving. ‘

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.