Het veranderen van je lichaam zorgt niet voor vrede met je lichaamsbeeld. Het begint in jou.

Je lichaamsbeeld wordt gecreëerd in je hoofd. Hoe jij je lichaam ziet heeft niets te maken met je uiterlijk, of het veranderen van je lichaam. Het heeft te maken met hoe jij jezelf ziet, hoe jij over jezelf denkt en over je omgeving – het begint in je brein.
Merk je dat je jezelf continue vergelijkt met anderen? Scrol je op instagram, check je jezelf in de spiegel, vergelijk je je lichaam met dat plaatje wat je ziet – en wijs je jezelf af? STOP!

Vergelijk je jezelf met dat model in het blad of in die reclame? Vergelijk je jezelf met mensen in je omgeving? Is het nooit goed genoeg?

Kom er eens achter wat jij gelooft. Gelooft over jezelf, het leven, je omgeving, de mensen om jou heen. Daarna kun je jezelf afvragen: is dit waar? En waar komen deze overtuigingen vandaan? Zijn deze van mij of heb ik deze overgenomen van mijn omgeving? Uit de maatschappij? WIL ik dit geloven?

Je brein is altijd opzoek naar bewijs van wat jij geloofd. Dus mocht je geloven dat het jou nooit zal lukken, dat je nooit goed en mooi genoeg bent – kun je daar bewijs voor vinden. Je draait alles om zodat het in lijn staat met wat jij geloofd. Interessant hè. Dit is hoe jouw brein werkt.. Dus kom erachter wat jij geloofd, vraag jezelf af: is dit waar? En wat gebeurd er als ik dit geloof? Waar komt dit vandaan? Wat moet ik een plekje geven in mezelf zodat ik het niet meer ga reflecteren op mijn lichaamsbeeld.

Extern reflecteren wat er intern dwars zit, zorgt mede voor een verwrongen lichaamsbeeld. Het vinden van een extern zwart schaap (je lichaam) voor wat er intern gebeurd. Voor je emoties. Je angsten. Je gedachten. Je verleden.

Nogmaals: het veranderen van je lichaam zorgt niet voor vrede met je lichaamsbeeld. Het begint in jou. ✨

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.