Het is oké.

Ik heb van die dagen dat ik uit bed spring. Vol energie. Wetend wat ik wil. Waar ik in wil gaan groeien die dag. Wat überhaupt mijn doel is. Ik stap die dagen uit bed als een zelfverzekerde jonge vrouw vol levenslust. De wereld aan haar voeten.
En dan zijn er van die dagen dat mijn wekker gaat en ik wakker word met het gevoel dat ik overreden ben door een paar trucks die nacht. Niet uit bed te komen. Niet wetend waar de fuck ik mee bezig ben. Geen idee of ik de goeie weg heb gekozen. Of ik op het juiste pad loop. Geen zin om überhaupt iets te doen. Twijfelend aan álles. Maar ook echt alles. Soms angst. Angst voor keuzes. Herken jij dit?
Die mindere dagen heb ik ook. Het leven gaat heen en weer. Vooral als je in de opstartfase zit van je eigen bedrijf. En dit niet alleen. Ook als mens. Het is oké om heen en weer te gaan. Intens goeie dagen en mindere dagen te hebben. Dit is normaal. Nee, het gaat niet altijd goed. Maar dit laat ons inzien hoe dankbaar we mogen zijn met wat we wel hebben. De dagen dat we met een goed gevoel uit ons bed stappen. En wat voor mij werkt op die mindere dagen? Mijzelf herinneren wat ik wel heb. Waar ik gelukkig van word. Te accepteren wat ik voel, waardoor ik het los kan laten. Wat voor gedachten zitten erachter en hoe kan ik deze omdraaien? Ben ik mij druk aan het maken over onnodige dingen? En uiteindelijk is het allemaal oké. Echt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.