Het is oké – MOED

Ik wil dat je begrijpt dat het oké is om moe en gevoelig te zijn. Dat het oké is om goed voor jezelf te zorgen. Lief voor jezelf te zijn. Te voelen wat je voelt. Om je misselijk te voelen bij slecht nieuws. Om het gevoel te krijgen dat je niet meer op je benen kunt staan. Je lichaam zwaarder en zwaarder voelt worden. Elke spier in je lijf zich samen trekt of slap wordt. Het is oké om niet oké te zijn. Het is oké om je verdrietig te voelen. Ook al heb je geen idee waar dit vandaan komt. Je hoeft niet in extremen te leven. Je hoeft jezelf niet te forceren om je intens geluk te voelen. Te forceren om je pijn en verdriet compleet te laten gaan. Totdat je er comfortabel in voelt. Ik wil dat jij weet dat je niet 1 persoon bent. Je hebt meerdere kanten. Het is oké om het gevoel te hebben dat je gelukkig bent – maar ook opgejaagd. Verdrietig en boos. We zijn allemaal opzoek naar een balans. Onderzoeken wie wij zijn. Hoe wij willen zijn.

Het zijn van een mens kan heen en weer gaan. Van intens geluk naar intense pijn. Het is soms 1 grote puinhoop. Gekmakend. Het leven zal je verassen op de meest mooie manier. Maar het zal ook je hart doen breken. Het leven zal je lessen geven. Lessen die je doen laten groeien. Opbloeien. Het zal je kansen geven. Kansen om de persoon te worden die je altijd al hebt willen zijn. Maar het zal je ook doen laten voelen hoe het is om iemand te verliezen. De verloren mensen die jou achterlaten vol pijn en verdriet. Het leven zal je soms machteloosheid geven. Uitdagen. Oncomfortabel laten voelen. Het zal jou nodig hebben om niet op te geven. Om te leren en te onderwijzen. Jezelf en de wereld te begrijpen. Het eist van jou dat je er bovenop komt. Jezelf laat helen ook al doet het pijn. Het zal eisen dat je sterk blijft. Om te vechten voor jezelf.

Want waar het op neer komt is dat je waarde als mens niet hoeft af te hangen van de nieuwste kleding. De snelste auto of het huis met een zwembad. Deze dingen zullen je geen ultiem geluk geven op de lange termijn. Je leven in moed leven is elke dag uit je bed stappen. Zelfs wanneer je lichaam zwaar voelt. Je hart pijn doet. Het licht van een nieuwe dag te intens is en je het liefst onder het dekbed blijft liggen totdat het over gaat. Moed gaat over geloven in het goede van het leven. In het goede terwijl je geen idee hebt waar je naar toe aan het gaan bent. Moed gaat over jezelf toestemming geven om te groeien. En dit doe je. Elke dag. Zonder dat je het doorhebt. Vertrouwen op jezelf. Dat je de juiste beslissingen maakt. Moed is weten dat er meer is. En minder. Het gaat over eerlijk naar jezelf zijn. Moed gaat over de kracht erkennen in jezelf om te veranderen. Jezelf te wijzen op het feit dat alles wat jij nodig hebt al in jou zit. Altijd al. En dit zal altijd blijven. Moed gaat over dat jij jezelf niet laat leiden door je gedachten. Dat je deze niet als waarheid ziet. Moed is juist onderzoeken of deze gedachten bij jou passen. Moed gaat over de onderliggende overtuiging dat je altijd zal overleven. Altijd.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.