Herstel is groei

Herstel = groei.

Je zal mensen loslaten zodra jij stapt in verandering. Dit is oké.

Het is normaal dat relaties veranderen of dat deze uit je leven verdwijnen zodra jij kiest voor herstel. Want het enige wat herstel ‘kost’ zijn onze oude patronen en ons oude gedrag.

Het enige wat herstel ‘kost’ zijn onze niet gezonde functioneerde patronen.

Herstel heeft geen prijs. En alles wat jij er financieel ingooit, is een investering voor de rest van je leven. Je kunt af en aan gaan naar therapeuten en psychologen die worden vergoed of je kiest voor iemand die bij jou past en waar jij zelf in investeert. (Soms verschild het eigen risico niet heel veel van wat jij investeert in coaching, dus wees je daar bewust van).

Misschien ben jij dan in een aantal weken verder dan dat jij die jaren daarvoor bent gekomen.. als je dan door gaat rekenen wat jij allemaal kunt creëren met de juiste hulp.. Heb je die investering er zo weer uit én heb jij geleerd hoe je uit een destructief patroon kunt stappen. Je bent jezelf nog beter leren kennen, bent uitdagingen aangegaan, hebt angsten overwonnen en hebt een pad naar de toekomst aangelegd.

Ik heb ontzettend veel geïnvesteerd in coaching, online cursussen/programma’s en doe dit nog steeds. Het was de manier voor mij om te herstellen/ te helen en het is nu de manier voor mij om te groeien. Om nog meer te kunnen creëren in dit leven. En ja, ik ben altijd angstig als ik geld uitgeef en vind dit doodeng.

Vooral in herstel was ik bang om geld aan mezelf uit te geven, want ik geloofde dat ik het niet waard was. Ik ben dit gaan oefenen, en oefenen en oefenen. Stap voor stap leerde ik dat ik het wel waard was. Dat ik wel iets voor mezelf mocht kopen én dat ik wel in mijn toekomst mocht investeren. Dit begon bij het kopen van een boek of een tijdschrift en daarna het investeren in een coach en online programma’s.

En vergeet niet. De enige verwachting die jij waar moet maken, zijn de verwachtingen die jij van jezelf hebt. Jij ben degene die jou gelukkig maakt. Jij bent degene die kiest om te herstellen. Om te helen. Om uit het destructieve patroon te stappen.

Jij kiest. Jij bent het waard.

Om te leven en te helen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.