Gewicht is niet de spiegel van een eetprobleem

Gewicht is niet de spiegel van een eetuitdaging/verstoorde relatie tot voeding. Je kunt iemand niet op een weegschaal neerzetten en het gewicht laten bepalen of diegene hulp nodig heeft.

9 van de 10 keer is het aan de buitenkant niet te zien hoe hard iemand intern vecht met de gedachten over voeding en lichaamsbeeld.

Hoe zwaar de strijd in je hoofd is. Hoe intens de gedachten en gevoelens rondom eten en jezelf in de spiegel zien zijn. Hoe moeilijk je het vindt om jezelf te omarmen.

Je hoeft niet af te vallen om serieus genomen te worden. Je hoeft niet een bepaald soort lichaam hebben behaald om hulp te mogen ontvangen. Je hoeft er niet uit te zien zoals velen denken dat iemand met een eetprobleem eruit ziet.

Het gaat om de strijd in je hoofd, en deze strijd mag door iedereen serieus genomen worden. Dus wees eerlijk naar jezelf toe welke strijd jij intern voelt, zonder er een plaatje aan te hangen. Zonder te denken dat je er op een bepaalde manier uit moet zien, of je een bepaald soort gewicht zou moeten halen om serieus genomen te worden.

Neem jouw strijd serieus. 🤍

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.