Geef jezelf aandacht

Affirmatie: Waar ik NU sta is goed.
Het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn. Het geeft niet altijd wat je wil, maar vaak wel wat je nodig hebt. Wat je nodig hebt om te leren. Op onze bek gaan, doen we allemaal. Er bang voor zijn zorgt voor krampachtigheid. Waardoor je stil blijft staan. De meest mooie momenten waren de momenten dat ik opkrabbelde nadat ik was gevallen. Want ik voelde mij sterker. Ik voelde mij groeien.
Een gesprek wat ik gisteren had maakte mij bewust van het feit dat het zo gemakkelijk is om te vergeten dat je juist leert door te doen. Dat, als je soms terugkijkt naar waar je vandaan komt – bijvoorbeeld mijn eerste YouTube video, mijn eerste podcast aflevering, mijn eerste website etc. – je eigenlijk pas ziet hoe erg je groeit in de dingen die je vaak herhaalt. Dat juist door te doen, je merkt dat je het steeds meer onder de knie krijgt. En dat je ook niet hoeft te vergeten waar je vandaan komt – want ja, misschien ben je nog niet waar je wil zijn – er is altijd meer. Je kunt altijd meer. Het kan altijd anders en beter.

Maar in het nu. Op dit moment, is het goed. Ben jij goed genoeg. Zijn wij goed genoeg.
In het herstel van een eetstoornis/eetprobleem/eetbuien/depressie/je niet lekker in je vel zitten – wat dan ook – merk je vaak ook dat je vergeet wat je allemaal al hebt gedaan. Wat voor stappen je al hebt gezet. Wat je allemaal al hebt overwonnen. Alle angsten welke je bent aangegaan en de patronen die jij hebt doorbroken.

En ook al sta je nog aan het begin of zit je er nog middenin – ik geloof in het stukje omarmen. Omarmen van wie jij nu bent, wat jij nu doet – waardoor je rust creëert. Waardoor je geen continue afwijzing herhaalt en je daardoor ook in een meer positieve flow komt te zitten.

Er komt altijd wel weer iets nieuws wat je wil bereiken. Maar juist door in het NU te zijn, bewust te worden van waar je NU staat en dit te accepteren creëer je juist rust. Leer je ook jezelf stap voor stap accepteren. Dat het oké is wie jij bent, wat je doet/hebt gedaan. En kun je ook bewust aan jezelf geven wat je echt nodig hebt. Wijs jezelf niet continue af. Je doet het goed. Geef jezelf ruimte. Aandacht. En liefde 🤍

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.