Er is geen rechte weg

Er is geen rechte weg naar herstellen van een eetstoornis en een verstoorde relatie tot voeding en je lichaam.
Er is geen rechte weg naar het ontwikkelen van zelfliefde en zelfvertrouwen.

Herstellen begint niet bij het vertrouwen hebben in het proces..
Hoe vaak ik wel niet hoor:

‘Ik ben nog niet zelfverzekerd genoeg’.
‘Ik start wel met herstel zodra ik mij zekerder en sterker voel’.
‘Ik doe wel een uitdaging zodra ik meer zelfverzekerdheid heb ontwikkelt’.

Ik geloof dat herstel een groei proces is. Een proces vol ervaringen en groeien naar heling toe.
Zelfvertrouwen in herstel groeit door uit je comfort zone te gaan en jezelf hierdoor te bewijzen dat je het wel kunt, dat zodra jij de angsten aangaat – je in gaat zien dat het helemaal niet zo eng was.

Zelfvertrouwen in het proces van herstel groeit door op je bek te gaan, de donkere dagen door te komen en in deze dagen juist voor jezelf klaar te staan – waardoor je het licht weer gaat zien.

Herstellen is groei. Want die zelfverzekerdheid zit in jou. Deze heeft ALTIJD al in jou gezeten en deze is vervaagd door externe gebeurtenissen of door het feit dat je jezelf tegen hebt gehouden om uit je comfort zone te stappen. Zekerheid is ook de overtuiging hebben: ‘Ik ben zeker van mezelf dat ik het niet kan..’ Kijk hoe zelfverzekerd je bent! Alleen op de neerbuigende manier naar jezelf toe.. Dit doet ons brein om ons te beschermen en in de comfort zone te blijven. Het patroon wat we kennen, wat ons brein veilig heeft gemaakt – maar in een eetstoornis helemaal niet veilig is. We verzinnen allemaal gekke regeltjes, alleen om onszelf te beschermen.

Maar hoe krijg je dan die zelfverzekerdheid? Door te doen.Door te doen groei je. Door jezelf uit de overtuiging te halen dat je zelfverzekerd moet zijn om te herstellen.

Iedereen die er zelfverzekerd uitziet heeft een vorm van onzekerheid in zich. Iedereen die is begonnen met herstellen voelde de onzekerheid. Je wil niet weten hoe vaak ik vanbinnen alle alarmbellen van onzekerheid voelde rinkelen. Stap in herstel. Stap in helen vanuit liefde voor jezelf. 🤎

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.