H-EMDR 101 COACHING

EMDR is de afkorting van Eye Movement Desensitization and Reprogramming (Oogbeweging, vrijzetten van emotie en herprogrammeren). De EMDR techniek is eenvoudig en veilig, waarbij de emoties en lichamelijke spanningen losgekoppeld worden van een naar beeld of nare gebeurtenis. Dit doen we door in het hoofd een foto te maken van de nare gebeurtenis. Hierna geef ik als therapeut iedere keer een links-rechts signaal. Ik laat bijvoorbeeld links en rechts van jou geluiden horen, je raakt het labyrint aan met je vingers of ik raak jouw schouders, handen of voeten om beurten links/rechts aan. We kiezen samen welke manier voor jou het prettigst is en ik zal dit ook uitmeten met een pendel voor jou.

Contra indicatie
Psychiatrische behandeling met antipsychotica nu of in het korte verleden (gebruik van anti-depressiva is geen probleem). Bij alcohol of drugsverslaving kan er ook niet behandeld worden.

 

Soms weet je zelf een nare situatie of gebeurtenis waarbij je ongewenste overtuigingen hebt opgeslagen (bijvoorbeeld: ik ben niet goed genoeg, ik moet perfect zijn, ik ben schuldig enz.) Soms is er een gebeurtenis of een beeld wat jij hebt verdrongen of wat je zelf niet meer herinnert. Ik meet van tevoren uit met welk beeld of gebeurtenis wij in de sessie gaan werken, na aanleiding van de vragen die jij hebt beantwoord. Uiteraard met toestemming van jou. Je kiest de overtuigingen uit die je hebt opgeslagen bij de nare gebeurtenis of nare beelden. Daarna kies je gewenste overtuigingen waarmee je de ongewenste overtuigingen wilt vervangen. Ik zal je vragen dit ook al zelf duidelijk te krijgen door middel van het invullen van vragen. Voorafgaand aan de sessie gaan we het hier over hebben en kan het zijn dat er aanvullend nog meer informatie nodig is.

Je hoeft hier van tevoren niet over na te denken, het gaat vanzelf in de sessie en je kunt niets fout doen.

Via een begeleide meditatie, zittend in je stoel, besteed je aandacht aan de oude ervaring en aan de ongewenste overtuiging die daaraan vastgekoppeld is. Je verwerkt het, koppelt het los uit het lichaam, gevoel, denken en bewustzijn en vervangt het door je nieuwe, positieve overtuiging over jezelf.

Het kan zijn dat je emoties heftig voelen, en dat je lichamelijk reageert in de sessie zoals je reageerde in de gebeurtenis zelf, dit is oké. Je bent veilig, ik ben bij je en ik vang je op. Jij bent daarnaast in controle en mag stoppen zodra het te overweldigt voelt. Waar ik je door de emotie heen draag.

De sessie duurt in totaal ongeveer 2 uur. We hebben alle tijd, en alle tijd is voor jou.

Kosten: 208 euro (inclusief intake, 2 uur durende sessie, toegang tot exclusieve 1:1 toolkit platform op lianneblacquiere.com, check-in via Whatsapp 24u & 48u na sessie, 30 minuten evaluatie 1-2 weken na sessie via Zoom)

Follow up sessie: 179 euro

Neem achteraf rust

Naderhand neem je een uur of twee de tijd om weer rustig bij te komen van de sessie. Plan daarom geen drukke afspraken in en drink na afloop voldoende water. Het is fijn om te schrijven, maar niks van jezelf te verwachten. Ik zal ook met je inchecken en als je vragen hebt ben ik er voor je.

Voorbereidende vragen

Voorafgaand aan de sessie ontvang je van mij een aantal voorbereidende vragen zodat we zo goed mogelijk aan de slag kunnen gaan.

Locatie

De sessie zal plaatsvinden op locatie in Amsterdam.

Tijdsinvestering

  • Intakegesprek van 30 minuten
  • 2 uur durende sessie (inclusief nabespreking en eventuele tools)
  • Check-in via Whatsapp 24u na de sessie
  • 30 minuten evaluatie + eventuele handvatten die nog nodig zijn via zoom. 1-2 weken na de sessie.

Merel

Het was een hele bijzonder ervaring om deze vorm van emdr te ondergaan. Toen ik vorig jaar tijdens een ggz behandeling emdr had, voelde ik mij heel slecht. De behandeling sloeg niet aan en mijn trauma symptomen werden alleen maar erger. Dit was heel anders, Lianne heeft mij heel goed geholpen tijdens de Emdr: het was een veilige omgeving. Na de emdr sessie voelde ik een rust die ik nog nooit eerder had gevoeld. Ik dacht zolang dat ik mijn trauma’s nooit kon verwerken, maar na deze sessie voel ik mij zoveel beter en heb ik weer hoop. Het voelt alsof ik alles aankan en ik altijd mezelf heb. 

Ik ben heel dankbaar voor deze Emdr en Lianne haar steun en veiligheid.

Ellen

De afgelopen Emdr sessie heb ik als zo bijzonder ervaren. En ik ben zo dankbaar dat jij mij zoveel veiligheid en rust gaf. Ik weet zeker dat ik volgend jaar nog heel veel ga helen, en ik stapje voor stapje dichter bij mezelf kom.

Amy

Ik kon zeker merken dat de sessies hadden geholpen omdat ik meer veiligheid en draagkracht bij mezelf kon ervaren, waardoor ik deze processen ook aan kon gaan. Op dit moment voelt het ook goed om het voor nu zo te laten en eerst alles van de afgelopen tijd te integreren. 

 

Dankjewel voor de fijne sessies, alle support tussendoor, je vertrouwen en de veiligheid die je creëerde.

Zoey

De H-EMDR sessies bij Lianne waren bijzonder en hebben mij erg geholpen. Vanaf het eerste moment wist ze me een veilig en vertrouwd gevoel te geven waardoor ik de sessies aan durfde te gaan. Tijdens de sessies nam ze echt de tijd voor je en wist ze de juiste dingen te doen en te zeggen om je door het proces heen te begeleiden. Door de sessies groeide het vertrouwen en de veiligheid in mezelf waardoor ik veel heb kunnen verwerken. 

Ook was het fijn dat er tussen de sessies veel contact was zodat je het echt samen deed en de steun kreeg die nodig was om alles te kunnen integreren. Dankjewel Lianne voor je fijne rustige aanwezigheid, je vertrouwen, kennis en de veiligheid die je creëerde.