Eigenwaarde

Aankomen in gewicht wil niet zeggen dat je faalt. Misschien wel dat je andere prioriteiten hebt gehad de afgelopen tijd. Familie en vrienden. Etentjes. Avonden stappen. Herinneringen maken i.p.v. continu je eten bij te houden.

Het gaat er niet om dat je probeert om je lichaam in bepaalde kledingstukken te moeten doen laten passen – maar dat je kleding koopt die voor je lichaam zijn gemaakt. Zorg ervoor dat deze comfortabel zitten en jij je er lekker in voelt. Stop met het je mismoedig doen laten voelen als je de maat van je kledingstuk ziet. Het uitstellen van kleding kopen. Jezelf pas weer toestemming geven hiervoor totdat je een bepaalde maat hebt bereikt. Een grotere maat heeft NIETS te maken met jou waarde en je schoonheid.

Stop met het volgen van accounts die je laten vergelijken en onzeker laten voelen. Focus op positieve accounts. Op zelfliefde.

Vermijd je spiegelbeeld niet. Zodra je jezelf ziet lach dan eens naar jezelf. Herinner jezelf eraan dat je mooi bent. Goed zoals je bent. Hoe gek en moeilijk het in het begin ook lijkt de eerste 1 of 2 keer. Blijf het oefenen.

Probeer je geluk en waarde als mens niet af te laten hangen van hoeveel je weegt. Vraag jezelf eens af; ‘wat betekent aankomen in gewicht voor mij?’. ‘Waarom betekent dit zoveel voor mij?’

Komt het erop neer dat je gelooft dat het je het minder geluk geeft? Minder vrijheid, minder liefde van anderen? Dat anderen je minder zouden accepteren?’

Hoe komt het dat je bent gaan geloven dat dit zal gebeuren als je aankomt in gewicht? Dat als je een laag gewicht hebt mensen jou meer zouden gaan accepteren? Dat anderen daar überhaupt mee bezig zijn? Dat je meer geluk en vrijheid zal voelen als je minder weegt? Heb je jezelf ooit afgevraagd of dit misschien NIET waar is?

Het is niet nodig om in die mentale struggle met je gewicht en lichaamsbeeld te zitten. De obsessie met voeding. En geloof mij; afvallen zal je echt niet meer geluk geven. Het zal je niet meer vrienden geven. Ik geloof juist dat het tegenovergestelde gebeurt.

Alles wat jij nodig hebt zit al in jou. liefde, geluk, vrijheid. laat dit groeien in jezelf i.p.v. dat je je blijft focussen op je uiterlijk.

De cliënten die ik begeleid strugglen met een laag zelfbeeld, onzekerheid, obsessie met voeding of training. zij willen meer zelfliefde. meer geluk. vrijheid.

Soms hoeft het geen naamplaatje eetstoornis te hebben. Als je al merkt dat je nadenkt met wat je in je mond stopt. negatief over jezelf denkt op het moment dat je aankomt of zodra je in de spiegel kijkt – geloof mij dat dit niet hoeft. het kan anders.

En daar kan ik jou handvatten in geven. Ik heb nog wat plekjes vrij voor coaching. Dus ben jij klaar voor een leven vol vrijheid? Stuur een mailtje naar info.coachlianne@gmail.com. Het eerste kennismakingsgesprek is GRATIS.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.