Eer je lijf.

Het eren van mijn lijf is iets wat ik echt mijzelf aan ben gaan leren. Om mezelf compleet te omarmen. Het lichaam wat ik heb, heb ik door ontzettend veel shit heen laten vechten. Te vaak vergeten wij wat ons lichaam allemaal kan. Wat het voor ons doet. Hoe hard het voor ons werkt.
Hieronder een aantal tips van mij voor jou:
– Begin je dag met je lichaam te eren. Zodra je wakker wordt zeg dan 3 dingen waar jij dankbaar voor bent hardop tegen jezelf (je lichaam). Bijv.: ~het ademt, ~loopt, ~ geeft mij de kans om te gaan waar ik wil gaan.
– Verzorg het. Plan in je week tijd voor maskertjes, een uitgebreide douche, een massage, lak je nagels, koop natuurlijke verzorgingsproducten (ik ben fan van @lush_nl)
– Eindig je avond met een zelfliefde ritueel. Ga voor de spiegel staan en zeg 3 dingen die jij mooi vindt van jezelf hardop. Gek? Haha ja, in het begin wel. Maar houd vol en je merkt hoeveel dit met je doet! Geloof mij :).
– Distantieer jezelf niet van je lijf maar word juist bewust van hoe het beweegt. Hoe het ademt. Hoe het leeft. Ik doe dit door te mediteren. Door uitbundig te dansen in m’n woonkamer (naakt). 🤓
En als laatste, bedenk elke keer dat jij fietst, loopt, leuke dingen doet, sport of wat dan ook – dat dit mogelijk is omdat jouw lichaam werkt. Het werkt voor jou. Dus geef het vertrouwen, eten, rust en liefde. ✨♥️🍀 je lichaam is zoveel meer dan de reflectie in de spiegel. Het is niet nodig om het af te kraken. Om het lelijk te vinden. Zo oneerlijk, toch?! Het is waar jij je focus op legt dat groeit. Dus focussen op wat het kan én hoe het eruit ziet accepteren is de uitdaging. Dit is wat het het is. Accepteer je negatieve gedachten maar neem ze niet aan als waarheid. 🙏🏼

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.