EEN VOL GEVOEL IS OKÉ.

In het herstel van mijn eetstoornis anorexia vond ik een vol gevoel verschrikkelijk. Het voelde alsof mijn buik uit elkaar knapte. Alsof eten slecht was voor mij. Een vol gevoel koppelde ik aan dik worden. Aankomen.

Die koppeling was zo destructief.

Is het echt waar dat een vol gevoel slecht is? Is het echt waar dat je aankomt zodra je eet en doordat je daardoor een vol gevoel heb je buik dikker gaat zijn?

En maakt het echt uit als je aankomt? Of is dit juist wat je lichaam kan gebruiken?

Zoveel vragen. Zoveel mogelijke antwoorden. Probeer deze vragen eens te beantwoorden uit je gezonde ik. Wat zou deze gezonde ik zeggen?


Een vol gevoel is oké. Het is geen slecht teken. Het is doodnormaal. Zodra je hier rust in gaat creëren ga je merken dat je lichaam hier ook op gaat reageren.


Tip

Doe eens een aantal ademhalingsoefeningen op het moment dat je het gevoel hebt dat je buik uit elkaar ploft. Maak ruimte voor dit gevoel. Leg je handen op je buik. Sluit je ogen en creëer rust. Het gevoel verdwijnt wel weer, het is de overtuiging/de gedachte die erachter zit waardoor jij het groter maakt dan dat het werkelijk is. ✨

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.