EEN NEGATIEF LICHAAMSBEELD GAAT NIET ALLEEN MAAR OVER HET UITERLIJK.

 

Een negatief lichaamsbeeld is vaak een mechanisme voor diepere problemen in jouw leven (ook een laag zelfbeeld, trauma, eenzaamheid, paniekaanvallen, angstig zijn).
Ook al heb je het gevoel dat het negatieve lichaamsbeeld is gekomen zodra jouw lichaam is gaan veranderen, is de realiteit dat het probleem zeker niet jouw lichaam is. Het is de betekenis die jij hebt gekoppeld hieraan. Het gaat over de verhalen die jij vertelt aan jezelf. (sommige verhalen zijn aangewakkerd of bevestigd door invloeden van onze maatschappij/cultuur o.i.d.) Je zou de vraag: ‘is deze gedachte/verhaal wat ik mijzelf vertel, echt waar?’ kunnen stellen – maar ik daag je uit om jezelf deze vraag te vragen: ‘Is het helpend om deze gedachte/het verhaal wat ik continu blijf vertellen aan mijzelf, te blijven geloven als ik het leven wil creëren wat ik wil voor mijzelf?’. Geef jezelf tijd. Ruimte. Eerlijkheid en liefde. Blijf oefenen. Ik weet zeker dat je dit kunt. ✨

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.