Diëten zorgen ervoor dat we geluk uitstellen.

‘Als ik naar een psycholoog of coach ga, zal ik mij over een tijdje gelukkig, vrij en vol zelfliefde voelen.’

‘Als ik dit dieet doe, en over 5 weken een x aantal kg ben afgevallen dan ben ik eindelijk gelukkig met mezelf en mijn lichaam.’

Herken je dit? En heb je jezelf bewezen dat je al een paar maanden of zelfs jaren verder bent- en je dit vrije en gelukkige gevoel nog niet hebt gevoelt?

Diëten zorgen ervoor dat we geluk uitstellen. Verandering bij een coach of een psycholoog neerleggen, zorgt ervoor dat we zelf geen stappen zetten.

Verandering gebeurd niet zomaar. Het vergt inzet en uit je comfort zone stappen.
Geluk uitstellen en denken dat dit wel komt door een extern iets te veranderen zorgt ervoor dat we het innerlijke werk niet verrichten waardoor we patronen niet doorbreken en ontevreden blijven.

Het is de kunst om in het nu gelukkig te zijn. Met het lichaam wat je nu hebt. Met het leven wat je nu hebt. En misschien denk je dan; ‘maar Lian, ik zit nu zo vast in een eetuitdaging of een negatief zelfbeeld – hoe kan ik tevreden zijn? Ik kan pas blij zijn en connectie aangaan met anderen zodra ik hier vanaf ben!’.

Draai dit eens om. Je kunt het juist overwinnen door liever naar jezelf zijn. Door dankbaarheid en geluk te vinden in het dagelijkse leven. Je kunt het pas overwinnen door verbinding aan te gaan met mensen om je heen. Dit is juist wat jij nodig hebt.

Het is de kunst om verandering niet van een extern persoon of een externe gebeurtenis af te laten hangen, maar de verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen reis en stappen te zetten – ook al vind je het eng.

Je bent niet alleen, en je hoeft het niet alleen te doen. Maar stop met excuses verzinnen en je geluk uit te stellen of dit van iemand anders af te laten hangen. Stap nu, vandaag nog uit je comfort zone. Maak vandaag nog de keuze dat het oké is, waar je staat en wie jij nu bent.

Herhaal dit: ‘waar ik nu ben, is precies waar ik zou moeten zijn’.

Stop met vechten en start met leven. 🤍

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.