De relatie die jij tot voeding hebt is vaak een reflectie van de relatie die jij tot jezelf hebt.

Oh hoe vaak ik nog wil herhalen dat het vaak dieper gaat, een eetstoornis. Dat het niets met eten te maken heeft, maar met wat er diep van binnen, in jou, omgaat. De energie waar je in zit. De trauma’s die zijn opgeslagen in jouw brein en lichaam. De ervaringen van je verleden. Opvoeding en wat er is meegeven vanuit jouw ouders en voorouders.

Misschien ben je wel ooit gediagnosticeerd met een eetstoornis – maar heb je ooit nagedacht wat die diagnose nu eigenlijk opleverde? Was dit nodig? Zoals ik ook in mijn laatste podcast benoem, kan een diagnose heel giftig zijn.
Je hebt geen stoornis – je bent niet gestoord.

Je bent een mens. Je bent in gevecht met gedachten en overtuigingen. Je zit in een energie die jou tegenhoudt om te leven. Maar je bent niet de eetstoornis – je bent jij. Een prachtig mens. Soms raken we dit even kwijt.

Dat we niet zijn wat andere mensen ons opleggen om geholpen kunnen worden. Er is niets mis met jou. Je bent niet gek. Je zit vast in een patroon. In een gewoonte. In drang naar controle of overzichtelijkheid – omdat je je dan veilig en geborgen voelt. Omdat je dan rust lijkt te hebben – een rust waar je zo erg naar verlangt. En je brein gelooft dat je dit krijgt door de gewoonte vast te houden en door controle te houden op eten, want dit is wat we kunnen controleren..

Leren over hoe dit werkt. Leren over je verleden. Leren over energie en zelfliefde. Over wat jij als mens verlangt en nodig hebt – zijn de dingen waar ik mij op focuste in mijn herstel en wat mij echt verder heeft gebracht. Niet op eten, maar op mij. Op Lianne. Dit is wat ik doe in de coaching die ik geef. Focussen op jou. En jou laten begrijpen wat er aan de hand is en wat jij écht nodig hebt. De eetstoornis wereld de rug toe keren en een wereld creëren waar jij, jij kunt zijn. 🤍

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.