De emotionele eet cyclus

 

Om emotionele pijn en het gecreëerde patroon en mechanisme om hiermee om te gaan door eten te gebruiken, los te laten – hebben we connectie nodig. We hebben veiligheid en liefde nodig van andere mensen om te helen.

Door jezelf te isoleren wordt de drang om in deze verslaving te blijven alleen maar groter. En daarbij het gevoel van schaamte rondom deze cyclus die ervoor zorgt dat je, je zo eenzaam voelt in het gevecht. Deze zorgt ervoor dat je je nog meer gaat isoleren.

De angst. De schaamte. De schuld.
Deze zorgen ervoor dat wij anderen niet binnen laten – maar eigenlijk is dit het enige wat wij echt nodig hebben om te helen. Ons hart luchten. Geborgenheid en een spiegel van iemand die begrijpt wat je doormaakt.

Het helen van trauma’s achter deze cyclus en daarbij een liefdevolle relatie tot jezelf, je lichaam en voeding opbouwen – zorgt ervoor dat deze cyclus niet meer nodig is. Dat het cirkeltje eindelijk doorbroken wordt.

Doorbreek die cirkel door vandaag nog om hulp te vragen. Door erover te praten. Stap over je schaamte heen. Je bent niet gek. Er is niets mis met jou. Je hoeft het niet alleen te doen. Check mijn coaching opties en stuur mij een bericht, samen staan we sterker.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.