De confrontatie met mijzelf uit de weg gaan

Omkleden in de kleedkamer van een sportschool was een lange tijd een hel. Ik heb een lange tijd ontzettend veel moeite gehad met de spiegels, mijn naakte lichaam en de confrontatie met wat ik zag. Het kijken naar andere vrouwen en het vergelijken van hun lichaam met de mijne.

Kijken in de spiegel was een pijnlijk gedeelte van de dag. Ik probeerde altijd verschillende poses uit zodat mijn lichaam eruit ging zien zoals ik dit wilde.

Mijn buik inhouden. Mijn billen naar achteren. Alles aanspannen.

Niet echt een realistisch plaatje van hoe het er in het dagelijks leven uitzag. De drang om mijn lichaam te veranderen zorgde ervoor dat ik bleef walgen van wat ik zag in de spiegel. De drang om mijn lichaam te veranderen zorgde ervoor dat ik in alle aspecten van mijn leven de confrontatie met mezelf uit de weg ging.

En dit was het letterlijk. Ik ging de confrontatie met mezelf uit de weg.

Door mezelf te confronteren met wat ik in de spiegel zag, dit te omarmen en er liefde aan te geven – merkte ik dat er een switch kwam.
Doordat ik liefde gaf aan mijn kritische ik. Doordat ik de momenten dat ik mijn lichaam verafschuwde er liet zijn, er ruimte aangaf en nieuwsgierig werd wat hierachter zat (trauma) – creëerde ik vrijheid.

Er kwam en switch. Een switch van hoe ik mijn lichaam ging zien.

Een switch in mijn brein. Mijn lichaam kan veranderen, maar hoe ik het zie en wat ik ermee kan, veranderen nooit.

Ons lichaam is energie. Ons lichaam is een ervaring.

Soms vol energie en aantrekkingskracht.
Soms rustig en ontspannen.

Niets is beter dan het andere. Het is altijd goed geweest en dit zal het ook altijd zijn.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.